Tekel bayileri AKP yasalarına karşı kepenk kapattı

AKP'nin mağur ettiği tekel bayileri kepenk kapatm eylemi yaptı.

Türkiye Tekel  Bayileri Platformu, AKP politikaları ve yasakları nedeniyle küçük esnafın mağdur edildiğine dikkat çekerek, 1 günlük kepenk kapattı.

Bakırköy Özgürlük Meydanı'nda bir araya gelen Türkiye Tekel  Bayileri Platformu üyeleri adına konuşan Türkiye Tekel  Bayileri Platformu Başkanı Erhan Kemer, “Bizler bu ülkede vergisini veren, ticaretini yapmaya çalışan tekel bayileriyiz. Son 10 yılda sayımız ciddi bir oranda azalmıştır. Buna karşılık her köşe başında faaliyet gösteren zincir market sayısında son 1 yılda yüzde 13 artış sağlanmıştır” dedi.

'ZİNCİR MARKETLER HAKSIZ REKABETE YOL AÇTI'

Kemer, gece alkol satışının yasak olması ve haksız rekabet nedeniyle mağdur edildiklerini söyleyerek, satış yapmayan kimi müşterilerden de şiddet gördüklerini söyledi.

Kemer, sokak aralarına kadar giren zincir marketlerin uygulamış olduğu fiyat politikaları yüzünden haksız rekabetin oluştuğunu da kaydetti.

'ESNAF YIKIMIN EŞİĞİNDE'

Birleşik Esnaflar Derneği Başkanı Hüseyin Ataçer, yasaklar ve ağır para cezası ile esnafın iflasın ve yıkımın eşiğine geldiğini dile getirirken, "Etkilenen sadece küçük esnaf değil. Düzenleme, toplumun tüm kesimlerinin yeme, içme kültürünü ve sosyal yaşam anlayışlarını derinden etkilemektedir” diye belirtti.