Tek adama karşı on binler sel olup Kadıköy’e aktı

Şaibeli referandumun iptal edilmesi için Kadıköy Şaşkınbakkal’dan İskele Meydanı’na akın eden on binler, tek adam rejimine geçit vermeyeceklerini vurguladılar.

“Seni başkan yaptırmayacağız” sloganı eşliğinde 10 kilometre yürüyen on binler, 26 Nisan seçim sonuçlarını açıklayacak Yüksek Seçim Kurulu’nu uyardı.

Referandum seçimlerindeki usulsüzlüğü protesto etmek ve seçimlerin iptal edilmesi için bir haftadır İstanbul’un dört bir yanında alanları terk etmeyen halk bugün de yürüdü.

Şaşkınbakkal’da binler olarak başlayan ve giderek on binleri bulan yürüyüşte, halk tek adamlık rejimine izin verilmeyeceklerinin mesajını verdiler. “Referandum iptal edilsin” yazılı pankart açıldığı yürüyüşte, “Hayır gitmiyoruz”, “Hayır bitmedi” dövizlerini taşıyan on binler adeta Kadıköy’e sel olup aktı. Güzergah konusunda polis ve kitle arasında zaman zaman gerginlik yaşadığı yürüyüşte, kararlarından ödün vermeyen kitle İskele Meydanı’nda kadar yürüdü. Hep bir ağızdan “Seni başkan yaptırmayacağız”, “Hayır bitmedi daha yeni başlıyor”, “Hırsız-yandaş YSK”, “Hileli seçimler iptal edilsin”, “Hırsız katil Erdoğan”, “Susma haykır başkanlığa Hayır”, “YSK halka hesap verecek”, “Hırsız var” sloganlarını atan on binlere çevredeki insanlar korna çalıp, alkışlayarak destek verdi.

YSK’YA UYARI: GERÇEK SONUÇLAR AÇIKLANMAZSA SOKAKLAR MEŞRU HAKKIMIZ

İskele Meydanı’nda toplanan kitleye konuşan Oyuncu Barış Atay, “İradesine, Hayır’ına sahip çıkanlar, günlerdir mücadeleyi sokaklarda büyütenler biz kazandık. Faşizme, savaşa Hayır diyenler, işçi, çocuk, kadın cinayetlerine Hayır diyenler biz kazandık” dedi.

“Seni başkan yaptırmayacağız” diyen ve tutuklu bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’a selam gönderen Atay, “Selam olsun seni başkan yaptırmayacağız diyenlere, selam olsun bu uğurda tutsak edilenlere” diye konuştu.

“Kimseye kulak asmayın. Size kaybettiniz diyenlere kulak asmayın” diyerek sözlerini sürdüren Atay Yüksek Seçim Kurulu (YSK) şöyle uyardı: “Çarşamba günü YSK sonuçları açıklıyor. YSK’yı uyarıyoruz gerçek sonuçları açıklamazsa sokaklar meşru hakkımız olur. Şimdi yaptığımız gibi direnmeye devam edeceğiz. Siz kazandınız, biz kazandık.”