Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon TTB ve TİHV’i ziyaret etti

Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik ağırlaştırılmış tecride ilişkin TTB ve TİHV ile görüşme gerçekleştirdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı hukukçu, gazeteci ve akademisyenlerden oluşan  Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon, ilk olarak Türk Tabipleri Birliği’nde (TTB) düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya, TTB Genel Sekreteri Vedat Bulut, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nden (ÖHD) avukatlar ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Serhat Eren katıldı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı, toplantıya online katılım sağladı.

TTB’de yapılan toplantıda, İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde ağırlaştırılan tecridin yanı sıra, Türkiye cezaevlerine yansımaları konuşuldu. TTB, cezaevlerinde bulunan hasta tutsaklara yönelik uygulamalara dikkat çekti.

Toplantının ardından heyet, TİHV Genel Merkezi’nde bir araya geldi. TİHV Başkanı Metin Bakkalcı’nın da katıldığı toplantı, basına kapalı gerçekleştirildi.