Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon'dan partilere ziyaret

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride karşı bir araya gelen Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon üyeleri, siyasi parti temsilcileriyle görüştü.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan ağır tecride karşı 7 farklı ülkeden, aralarında hukukçu, gazeteci ve akademisyenlerin de olduğu “Tecride Karşı Uluslararası Delegasyon” bünyesinde bir araya gelen 36 kişilik grubun, Amed, İstanbul ve Ankara’da bulunan siyasi parti ve sivil toplum örgütlerine yaptığı ziyaretler sürüyor. Delegasyonun İstanbul’daki üyeleri gün içinde Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Emek Partisi (EMEP) ve Devrimci Parti’yi ziyaret edecek.

TECRİT VE SİYASAL SÜREÇ KONUŞULDU

Heyetin ilk ziyareti Fatih’te bulunan Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) oldu. Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Genel Sekreteri Rengîn Ergül ve ÖHD üyesi Avukat Bülent Aşa’nın eşlik ettiği 6 kişilik heyeti, ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş ve Parti Meclisi (PM) üyeleri Ezgi Gürbüz ve Meral Tatar karşıladı. Bu görüşmede İmralı Cezaevi’nde ağır tecrit koşulları altında tutulan Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit başta olmak üzere, cezaevlerindeki hak ihlalleri, Kurdistan kentlerinde yaşanan hak ihlalleri, Türkiye’deki siyasal süreç ile Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) yönelik kapatma davası ele alındı. Görüşme basına kapalı olarak devam etti.

Heyet, ESP'nin ardından Yeşil Sol Parti'yi ziyaret edecek.