Tabqa düşmek üzere: Çok sayıda çete öldürüldü

Demokratik Suriye Güçleri-QSD savaşçılarının Tabqa kent merkezi ve Fırat Barajı çevresindeki operasyonlarında 19 çete öldürüldü.

Tabqa kent merkezi ve Fırat Barajı çevresinde dün gece itibaren QSD savaşçıları ve DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Kentin doğu ve batısında yaşanan çatışmalarda aralarında 19 çete öldürüldü.

4 SAVAŞÇI YAŞAMINI YİTİRDİ

QSD’dan alınan bilgilere göre son 2 günlük çatışmalarda 4 savaşçı şehit yaşamını yitirdi. Ayrıca QSD savaşçılarının Tabqa kentinde ilerlediğini ve çetelerin içinde bulunduğu çemberi daralttığını belirtti.

TABQA’DA ÇEMBER DARATILDI

Askeri kaynakların verdiği bilgilere göre; savaşçıların Tabqa kentinde ilerleyişi devam ediyor. QSD savaşçılarının kentte çetelerin içinde bulunduğu çemberi daralttı. Bu durum çeteler arasında krize sebep oluyor. Şu anda birçok çete Tabqa’dan kaçmaya çalışıyor. Kentten kaçmak isteyen ve kentte kalmak isteyen çeteler arasında çatışma çıktığı ve her iki taraftan da ağır kayıpların olduğu belirtiliyor. Ayrıca bazı çeteler de aileleri ile birlikte QSD savaşçılarına ulaşmak için yol arıyor.