Sur'da okul ve evlerin içme suyunu kestiler

Amed'in Sur ilçesinde 'kentsel dönüşüm' adı altında iki mahallede alınan yıkım kararı sonrasında mahallelerini terk etmeyen ailelerin suları kesildi.

Sur ilçesinde Alipaşa ve Lalebey mahallelerinde TOKİ tarafından 'kentsel dönüşüm' adı altında yapılan yıkım kararı sürüyor. İki gündür Alipaşa mahallesinde önceden boşaltılan belirli evleri yıkma çalışmaları bugün de devam etti. Boş evlerin kepçelerle yıkıldığı görülürken, halen mahalleyi terk etmeyen yüzlerce aile ise bir yere gitmeyeceklerini söylüyorlar.

Alipaşa mahallesinde oturanların evlerini terk etmeyeceklerini açıklamaları ardından, Salı günü kayyım Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı DİSKİ ekiplerince mahalleye içme suyu sağlayan ana şebeke vanalarına kör tapa vurulmuştu.

Salı gününden itibaren suları kesik olan mahalleli içme suyu sorunlarını ya camilerden ya da yıkım kararı alınan bitişikteki Lalebey mahallesinden karşılamaya çalışıyor. Mahallede evlerin yanısıra Alipaşa İlköğretim Okulu'nun da sularının kesildiği öğrenildi.

Alipaşa İlköğretim okulu öğrencilerinin sular akmadığı için lavabo ve tuvaletleri kullanamadıkları öğrenilirken, okul idaresinin de okul tuvalet kapılarına kilit vurduğu öğrenildi.

Evlerini terk etmemekte kararlı olan mahalleli, suların kesilmesine rağmen burayı terk etmeyeceklerini dile getirdiler.

93 yaşındaki Fesla Ayaz, yıllardır bu mahallede yaşadıklarını, çocuklarının burada büyüyüp evlendiğini belirterek, temel yaşam kaynaklarının kesilmesine tepki gösterdi.

Alipaşa mahalle sakinlerinden Yılmaz Tikiz de içme sularının kesilmesi sonrasında mahalleli olarak su ihtiyaçlarını bitişik Lalebey mahallesi ile Hançeri Güzel Camii'nden karşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Sabahtan beri su taşıyoruz. En temel ihtiyacımız olan suyu keserek bizi buradan terk etmeye zorluyorlar. Bunu kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.