Sun Express Kürtçe konuşan yolcuları suçladı!

Sun Express, Diyarbakır-İzmir seferinde kendi aralarında Kürtçe konuşan ve bebekleri için emniyet kemeri isteyen aileyi uçaktan indirerek gözaltına aldırmasına ilişkin açıklama yaptı. Açılamada, yaşanan olay manipüle edilerek, yolcular suçlandı.

Sun Express adlı hava yolu şirketi, 16 Ekim 22.35 tarifeli Diyarbakır-İzmir uçuşunda Kürtçe konuşan bir aileyi uçuş ekibiyle yaşadıkları tartışmanın ardından uçaktan indirerek gözaltına aldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

ANF'nin haberiyle kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine açıklama yapmak zorunda kalan Sun Express, kendini aklamaya çalıştı. Olayı manipüle etmeye çalışan Sun Expresss, polisi çağırarak yolcularını gözaltına aldırmasını 'uluslararası prosedür' olarak nitelendirdi.

YOLCUYU SUÇLADI

Sun Express’ın yaptığı açıklama şöyle:

“16.10.2017 tarihinde QX 9283 seferi ile Diyarbakır’dan İzmir’e olan uçuşta yaşananlarla ilgili olarak, sosyal medyada yer alan gelişmeleri üzüntü ile izledik. Sun Express kabin görelilerinin yolcuları, Kürtçe konuştuğu için uçaktan indirdiği ve gözaltında aldırdığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır. Bu iddiaları kesin bir şekilde reddediyoruz.

Uçuşta görevli Sun Express kabin ekipleri raporlarını yetkili mercilere iletmiş ve konu ile ilgili şirket içinde bir araştırma süreci başlatılmıştır."

Açıklamada, yolcunun hakaret ettiği iddia edilerek, "Kabin ekibi, uluslararası kurallar gereği ilgili prosedürü uygulayarak, uçuş emniyetini tehlikeye atan yolcularla ilgili olarak uçuşun kaptan pilotunu bilgilendirmiş ve yetkilileri çağırmak durumunda kalmıştır" ifadesi kullandı.

NE OLMUŞTU?

Sun Express’in 16 Ekim 22.35 tarifeli Diyarbakır-İzmir uçuşunda Kürtçe konuşan bir aile uçuş ekibiyle yaşadıkları tartışmanın ardından uçaktan indirilerek gözaltına alınmıştı. İki buçuk yaşındaki çocukları için emniyet kemeri isteyen, ancak taleplerine olumsuz yanıt alan aile, uçağın 1 buçuk saat pistte bekletilmesi sonrası uçağa gelen polisler tarafından gözaltına alınmıştı. Olaya tepki gösteren diğer yolcular da pilotun, “İnmek isteyenler insin, kalkış yapacağız” çıkışına maruz kalmış, duruma tepki gösteren 2 yolcu daha uçaktan inmişti. Bir saat bekletilen uçakta, tekerlekli sandalyeyle getirilen bir kadın, bir şeker hastası, bir yaşın altında 3 çocuk, hamile bir kadın ve 3 ile 10 yaş arasında 7 çocuk bulunuyordu. Uçağın uzun süre bekletilmesinin ardından şeker hastası kadın fenalaşmıştı.