Suikastları Sedat Peker'in ekibi mi yapacaktı?

HDP Milletvekili Garo Paylan’ın yeniden gündeme getirdiği Avrupa'daki suikast hazırlıklarının arkasında AKP'nin çetesi Sedat Peker mi var?

12 Aralık günü ZDF televizyonunda yayınlanan "Frontal 21" programında "Osmanen Germania”nın (Almanyalı Osmanlılar) Erdoğan rejiminin Almanya'daki silahlı çetesi olduğunu belgeleriyle duyurmuştu. Çetenin finansörü olan AKP'li vekil Metin Külünk'ün çeteye Kürtlere karşı silahlı eylemler yapılması talimatı verdiği tespit edilirken, ses kayıtlarına göre Külünk çeteye ilişkin direktifleri bizzat Erdoğan'dan alıyordu.

Alman polisinin çeteye yönelik soruşturmasının kamuoyuna yansımasından bir hafta sonra ise HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Avrupa’da yaşayan Alevilere, Ermenilere ve Kürdistanlı, Türkiyeli gazetecilere suikast yapılacağı yönünde istihbarat aldığını bildirdi. Paylan şu bilgileri açıklamıştı:

“Geçtiğimiz hafta sonu çeşitli kaynaklardan doğrulanan bir istihbarat aldım. Başta Almanya olmak üzere Avrupa’da yaşayan Türkiyeli Alevi ve Ermeni toplumları temsilcileri ve AKP iktidarında ülkeyi terk etmek zorunda kalmış gazeteciler, yazarlar, akademisyenler, kanaat önderlerine yönelik eylem hazırlığı içinde olan grupların, ses getirecek bir eylem için harekete geçtiği bilgisi tarafıma ulaştı."

HDP'li Paylan'ın "suikast yapılacak" bilgisinin Almanya'da Osmanlılar çetesine yönelik soruşturma ve gözaltında olan çetenin liderlerinin Mehmet Bağcı, Selçuk Şahin ve Levent Uzundal hakkında Aralık ayı başında tutuklanma kararının verilmesiyle bağlantısının olabileceği belirtiliyor. Her üç çete liderinin yargılamaları önümüzdeki Mart ayında başlayacak.

ÇETENİN BİR FİNANSÜRÜ DE SEDAT PEKER!

Bu arada Osmanen Germania" çetesinin lideri Mehmet Bağcı Nisan 2016'da "Devletimizden ve vatansever işadamlarımızdan yardım bekliyoruz" dediği işverenlerden birisinin AKP'nin çete liderlerinden Sedat Peker olduğu ortaya çıktı. Peker için "Reisim diyen" ve onun ekibinde yer alan Rizeli hemşerisi Serdar Ekşioğlu'nun 2015 yılında "Osmanen Germania" üyelerinin AKP'ye katılması için Almanya'da çalışmalar yaptığı öğrenildi.

AKP'nin yayın kuruluşlarından Sabah gazetesi 16 Ekim 2015 günü "Almanya'dan AK Parti’ye 3.500 kişilik destek" başlıklı haberinde "Almanyalı Osmanlılar" gruba övücü ifadeler yer alırken şu dikkat çekici bilgi yer aldı: "Osmaney Germania grubunun AK Parti'yi destekleme kararı almasında Rize İkizdereli işadamı Serdar Ekşioğlu'nun etkili olduğu öğrenildi."

PEKER İLE KÜLÜNK'ÜN İLİŞKİSİ

Mafya lideri ve bir zamanlar Ergenekon davasının sanıklardan Sedat Peker de yine "Osmanen Germania" çetesinin finansörü olan AKP'li vekil Metin Külünk ile yakın ilişkileri dikkat çekiyor. Alman polisi, 1 Haziran 2017 günü Berlin’de Erdoğan'a yakın isimlerden AKP'li vekilin Külünk’ün "Osmanen Germania" çetesinin lideri Mehmet Bağcı'ya iki zarf dolusu para verdiğini tespit etmişti.

Osmanlılar çetesi bu paralarla Kürtlere ve Erdoğan rejiminin muhaliflerine karşı kullanılmak üzere silah alırken, yine birçok telefon görüşmesinde Külünk, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan aldığı direktifleri çete liderlerine aktarıyordu.

AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Külünk'in Sedat Peker'in akrabası olduğu ve birçok kirli ilişkiler ağının içinde olduğu belirtiliyor. Külünk'ün sadece Türkiye'de değil, Avrupa'da kurmak istediği Erdoğan rejiminin paramiliter gücünü Peker çetesinin yardımıyla kurmak istediği ifade ediliyor.

SERDAR TOZLU KİM?

ANF'nin güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre "Almanyalı Osmanlılar" çetesine yönelik soruşturmada Alman güvenlik birimleri, AKP'li Serdar Tozlu ismine denk geldi. Resmiyette "AKP Çağlayancerit Yönetim Kurulu Üyesi Seçim İşleri Başkanı" olan Tozlu birçok kez çetenin lideriyle bir arara geldi. Tozlu'nun çete ve AKP ile ilişkileri arasında 'bağlantı elemanı' olma ihtimali üzerinde duruluyor.

30 Eylül 2016 günü sosyal medya hesaplarından Serdar Tozlu çete lideri Mehmet Bağcı ile Osmanlı bayrakları önünde çektiği bir fotoğrafı "Türkiye'ni Almanya'daki askerleri, Allah yardımcıları olsun" sözüyle paylaştı ve bildirim Alman soruşturma ekibinin hazırladığı dosyaya girdi.

Ancak bu paylaşım bir süre sonra silinirken, Tozlu'nun sosyal medya hesabında yine Bağcı ile çektiği benzer fotoğrafın altında yaptığı şu paylaşım hala duruyor: "15 Temmuz darbe gecesi Almanya'yı ayağa kaldıran Osmanen Germania kulübü başkanı Mehmet Bağcı ile sohbet ettik." Paylaşımda ismi geçenlerden birisi de Metin Külünk.

Konuyla ilgili haberler: