SPD genel merkezinde bomba alarmı

Almanya'da koalisyon hükümetinin ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Berlin’deki genel merkezi, bomba şüphesi nedeniyle boşaltıldı.

Yaklaşık 2 saat bina çevresinde güvenlik çemberi oluşturan ve binayı arayan polis ihbarın asılsız olduğunu bildirdi.

Bu sabah saat 10.00 sularında SPD'nin genel merkezinin bulunduğu Willy-Brandt binasında partinin yönetim kurulunun toplantı halinde olduğu sırada binada bombalı paket şüphesiyle alarm verildi.

Posta odasında fark edilen şüpheli paket üzerine kısa sürede genel merkez binası boşaltılırken, bina çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bina çevresine itfaiye ve bomba imha uzmanları sevk edilirken, polisin incelemesi sonucundu şüpheli paketin bağış kutusuna benzeyen tahtalı bir cisimden oluştuğu belirtildi.

Bomba ihbarının partililer içerisinde yapılan bir şaka olma ihtimali üzerinde de duran polis, 90 dakika sonra saat 12.00'eye doğru binanın güvenli olduğunu açıkladı.

YÖNETİM KURULU SEÇİM PROGRAMINI TARTIŞIYORDU

Almanya'daki son üç eyalet seçiminde ciddi bir oy kaybetmesi üzerine gündeme gelen SPD, hafta sonu Pazartesi günü 24 Eylül günü yapılacak federal seçimler için parti programını açıklayacağını duyurmuştu.

Bugün öğleden sonra yapılması planlanan basın toplantısı öncesi, bomba alarmının verildiği sırada SPD Yönetim kurulu son toplantısını yapıyordu. Seçim kampanyasında ele alacağı konular ve hükümet programının tartışıldığı toplantıda SPD Federal Meclis Grubu Başkanı Thomas Oppermann, Genel Sekreter Katarina Barley veya Çalışma Bakanı Andrea Nahles gibi isimler de vardı.