Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle onlarca gözaltı ve tutuklama

AKP / Saray’ın siyasi soykırım operasyonları sürüyor. Bugün de sosyal medya paylaşımlarına yönelik gözaltı operasyonları yapıldı. Birçok kentte onlarca kişi sosyal medya paylaşımlarından dolayı gözaltına alındı ve tutuklandı.

AYDIN

Aydın’ın Efeler ilçesinde sabaha karşı yapılan ev baskınlarından aralarında Halkların Demokratik Partisi (HDP) il yöneticilerinin de bulunduğu 10 kişi sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek gözaltına alındı.

Didik didik edilen evlerde, bilgisayar ve cep telefonlara el konuldu. Gözaltına alınan 10 kişinin İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldükleri öğrenildi.

ADIYAMAN 

Adıyaman merkez ve Samsat ilçesinde 3 gün önce jandarmanın gözaltına aldığı 6 kişi işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Sosyal medya paylaşımlarından kaynaklı “Örgüt Propagandası yapmak” iddiası ile savcıya ifade veren 5 kişi tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme E.B ile H.T’yi adli kontrol şartı ile serbest bırakırken, O.B., İ.H.D. ve A.R.Y’nin ise aynı iddia ile tutuklanmalarına karar verdi.

Tutuklanan 3 kişi Adıyaman E Tipi kapalı cezaevine gönderildi.

ELAZIĞ 

Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında ise, merkez ve ilçelerde sabah erken saatlerde eş zamanlı ev baskınları düzenlendi. “Örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla haklarında gözaltı kararı bulunan HDP Elazığ İl Eşbaşkanı Ayfer Yılmaz, HDP Merkez İlçe Yöneticisi Nihat Akdemir, DBP eski İl Eşbaşkanı Turan Çelik ile ismi öğrenilemeyen 15 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. 

Hakkında gözaltı kararı bulunan 1 kişinin de arandığı öğrenildi. 

AMED

Amed’in merkez Bağlar ilçesinde sabahın erken saatlerinde farklı adreslere özel hareket timlerince operasyon düzenlendi. Evlerinin kapılarının kırılarak gerçekleştirilen baskınlarında DBP Amed eski il yöneticileri Sadrettin Aslan ve Salih Aslan ile akrabaları Aygül ile Menaf Aslan gözaltına alındı. Özel hareket timlerinin insanları darp ederek gözaltına aldığı öğrenilirken, gözaltına alınanlar hakkında ihbar olduğu belirtildi. 

SİİRT

Siirt’in Kurtalan ilçesinde iki gün önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan DBP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Seven, dün akşam çıkarıldığı Kurtalan Sulh Ceza Hakimliği’nce nöbetçi mahkemesi tarafından “Örgüt üyesi” olma iddiasıyla tutuklandı.

Öte yandan dün sabah saatlerinde Siirt E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Van ve Bitlis’e sevk edilen 47 tutuklunun isimleri belli oldu. Tutukluların isimleri şöyle:

“Van T Tipi Kapalı Cezaevi; Zahir Taşçı, Erkan Sahat, Mehmet Engin, Ömer Koç, Kasım Daşçı, Mehmet Şirin Altan, Nurettin Elçi, Muhittin Ulu, Ömer İnan, Bilal Aydın, Mertuş Elik, Adem Şili, Dündar Akan, Ayatullah Ödümlü, Yakup Gündoğan, Mehmet Müjdat Gündoğan, Mehmet Emin Aksu, Abdulhadi Ete, Serhat İlhan, Orhan Altıntaş, Ömer Yılmaz, Beşir Ekinci, Abdulaziz Baran, Kemal Cengiz, Sabri Çiftçi, Mesut Erdoğan, Rıza Kapazan, Bedran Altınç, Osman İbek, İhsan Erdemci, Muhsin Erdemci, Seyit Karahan, Osman Aydın, İhsan Gülmak, Delil Elmas, Edip Elmas.

Van Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu: Rıdvan Ulusal, Azad Altıntaş, Zınar Çetin, Berzan Güneş, Abdullah Oğuz, Yılmaz Karasu, Ferhat Şahin Eryılmaz

Bitlis E Tipi Kapalı Cezaevi; Abdulselam Kayran, Musa Sevgin, Mehmet Beytekin, Rezzan Damar

ANTALYA

Antalya'da da Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerine dönük sosyal medya paylaşımları gerekçesi ile yapılan operasyonlarda 4 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınan Sadık Altunöz’ün Hatay’da bir soruşturma kapsamında gözaltına alındığı ve 5 günlük avukatla görüşme yasağı bulunduğu bildirildi. Genç-Sen üyesi Mehmet Serin ve 2 öğrencinin ise fakülteye giden polislerce gözaltına alındıkları öğrenildi. 

Öğrencilerin sosyal medya paylaşımları ile Cumhurbaşkanı’na hakaret gerekçesiyle gözaltına alındığı öğrenildi.

Antalya'nın Kumluca ilçesinde de önceki gün sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek yapılan ev baskınlarında 3 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından bir kişi serbest bırakılırken, Mehmet Emin Kaya ve Eşi Fatma Kaya Savcılığa sevk edildi. Savcılığa sevk edilen eşlerden M. Emin Kaya tutuklanırken, eşi ise serbest bırakıldı.