Siyasi soykırım operasyonu protesto edildi

ESP ve SDGF’ye düzenlenen siyasi soykırım operasyonunu Süreyya Operası önünde protesto eden sosyalist örgütler, “Zulmünüze teslim olmayacağız” vurgusunda bulundu.

ESP Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün ve ETHA Muhabiri Pınar Gayıp’ın da bulunduğu ESP ve SDGF’ye yönelik operasyon Kadıköy Süreyya Operası önünde yapılan eyleme protesto edildi. HDP İstanbul İl eşbaşkanı ve çok sayıda sosyalist örgütünün katılımıyla gerçekleşen eylemde, “Zulme teslim olmayacağız” mesajı verildi.

Polis ablukası altında gerçekleşen eylemde, “Birleşeceğiz, çoğalacağız, faşizmi yıkacağız” yazılı pankart açıldı; sık sık “Yaşasın birleşik mücadelemiz”, “Yaşasın devrimci dayanışma”, “Gözaltılar, tutuklamalar, baskılar bizi yıldıramaz” sloganları atıldı.

‘BİRLEŞECEĞİZ, BÜYÜYECEĞİZ VE MUTLAKA KAZANACAĞIZ’

Eylemde ilk konuşma ESP Eşbaşkan yardımcısı Beycan Taşkıran, gözaltı ve tutuklama terörü nedeniyle bugün bir araya geldiklerini vurguladı. Bu ülkede özgürlük ve adalet mücadelesi verdiği için sosyalistlerin hedef seçildiğini kaydeden Taşkıran, kriminalize edilerek, suçlu ilan edilerek birleşik mücadelenin engellenmeye çalışıldığını belirtti. “Rejim krizde, kapitalizm krizde, devlet krizde çünkü yönetemiyorlar” diyen Taşkıran, “Herkes onurlu bir gelecek için mücadele ediyor; saraya biat etmiyor direniyor. Savaş politikalarına, düşmanlaştırmaya, ırkçılığa karşı hayır diyor. Özgür ve eşit bir gelecek içim, Kürt ve Türk hakları olarak, işçi ve emekçiler ve kadınlar olarak mücadele edeceğiz diyor. Bizim bir alternatifimiz var diyor. Faşizme mahkum değiliz. Birleşeceğiz, büyüyeceğiz ve mutlaka kazanacağız” dedi.

‘ASLA PES ETMEYECEĞİZ’

SGDF Eş Genel Başkanı Deniz Bahçeci, yine bir siyasi soykırım operasyonuyla karşı karşıya kalındığını hatırlatarak, “20 arkadaşımız sarayın talimatıyla gözaltına alındı. Onlar işçi ve emekçileri sömürüyor biz farklı bir gelecek için çabalıyoruz. Onlar gençliği yozlaştırmaya çalışırken, biz farklı bir geleceğin olduğunu ifade ediyoruz. Çünkü onlar güçsüz, çünkü onlar meşru değil. Bu yüzden de saldırıyorlar. Biz asla pes etmedik, pes etmeyeceğiz” diye konuştu. Meselenin esir düşmekte değil teslim olmamakta olduğunun altını çizen Bahçeci, şöyle konuştu: “Omuzlarımızda gençliğin isyanı ve gençliğin öfkesi var. Yoldaşlarımızdan aldığımız mücadele geleneğini devam ettireceğiz. Adalet için mücadele ettik, etmeye devam ediyoruz. Tüm gençliği faşizme karşı ortak mücadeleye çağırıyoruz. Birlikte örgütlenerek kazanacağız.”

AVCI: TARİHİN ÇÖPLÜĞÜNE GİDECEKSİNİZ

HDP İstanbul Eşbaşkanı Erdal Avcı, peşpeşe yapılan operasyonlarla AKP ve MHP muhalifleri komple susturarak, gerileterek, bezdirerek siyasi ömrünü uzatmaya çalıştığını vurguladı. Tarihte benzer saldırı yöntemlerin sonuç vermediği gibi yine sonuç vermeyeceğini ifade eden Avcı, şunları kaydetti: “Kuşkusuz Türkiye’de Kürdistan’da da Ortadoğu’da Şili’de Arjantin’de sonuç vermediği gibi yine sonuç vermeyecek. Çünkü faşizmin ebediyete kadar var olduğu hiçbir coğrafya yoktur. AKP ve MHP bunu çok iyi biliyor. Ama bir umut biraz daha ömrünü uzatmak için uğraşıyor. Bu despot vicdansız, insafsızca siyaset binlerce yoldaşımızın zindanlara atılmasına on binlerce ailenin acı çekmesine neden oluyor. Devletten aldıkları güçle yargıyı, asker ve polisi kullanarak bu ülkenin en temiz, en vicdanlı insanlarına bunları reva görüyorlar. Bu politikalarla bu ülkeye kan kaybettirmekten başka bir şey yapmıyorlar. Çıkmaz bir sokağa girdiniz ısrarla yolun sonunu görmek için arabaya gaz veriyorsunuz. Duvara tosluyorsunuz. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünü açmaktan başka hiçbir yol yok. Yoksa bu yöntemlere sığınan diğerlerine ne olduysa size de bu olacak. Hiçbir halkı talebin önünde kimse duramaz. Biz HDP olarak Eşbaşkan Şahin yoldaşın gözaltına alınırken attığı sloganın yanındayız. Siz tarihin çöplüğüne gideceksiniz. İstediğiniz kadar gözaltı yapın, tutuklayın biz hep mücadele etmeye devam edeceğiz. Yoldaşlarımızı bırakın demiyoruz, elinizden ne gelirse ardınıza koymayın diyoruz. Her gün operasyon yaparak iktidarda kalınsaydı, bundan önceki hükümetler devrilmezdi. Sıra sizde.”

Eylemde teker teker söz alan gençlik örgütleri mücadeleye devam mesajı verdi. Eylem, ESP Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü’nün gözaltına alınırken söylediği, “Zulmünüze teslim olmayacağız” sloganıyla sona erdi.