Silahlı çetelerden Irak Türkmen Cephesi’ne ziyaret

Suriye'de Türkiye'ye bağlı bir çete grubunun temsilcilerinin Kerkük'e gelerek, MİT oluşumu ITC ile görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi.

Ağırlıklı olarak Kerkük merkezli yayınlanan Hewal gazetesi, Suriye'de Türkiye'ye bağlı bir çete grubunun temsilcilerinin geçtiğimiz günlerde Kerkük'te, Irak Türkmen Cephesi (ITC) ile görüşmeler gerçekleştirdiği yazdı.  

Türkiye üzeri Kerkük'e gelen çetelerin, Türkmen Ulusal Hareketi ve Türkmen Şehitler Komitesi ile görüştüğü belirtildi. Silahlı çetelerin Türk MİT'i ile yakınlığıyla bilinen ITC'nin başkanı Erşad Salihi'nin misafirhanesinde kaldığı aktarıldı.

Haberde, Erşad Salihi'nin kardeşine Türkiye tarafından organize edilen bir oluşuma katılması için davetiye de gönderildiği belirtilerek, "Görüşmede Güney Kürdistan, Irak, Rojava ve Suriye'deki Türkmenlerin durumu üzerine tartışmalar yürütüldü" denildi.

Söz konusu çetelerin Türkiye'ye bağlı çalıştıklarının belirtildiği haberde, "Son günlerde siyasi, askeri, istihbari ve basın alanında çok sayıda kişi ITC'yi ziyaret ediyor. Türkiye'den gelen bu kişiler Türkmen liderlerle toplantılar yapıyor" ifadelerine yer verildi.

Türk devleti ile birlikte Rojava'da Bab'a kadar bir çok alanı işgal eden bu çetelerin, Kerkük'e geçişlerine nasıl izin verildiği konusunda bilgi yer almadı.