SGDF: AKP OHAL'i doğal hale getirmeye çalışıyor

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu, üyelerinin gözaltına alınmasına tepki göstererek, "Faşist politikalarınız karşısında kampüsleri, mahalleleri, sokakları, meydanları dolduracak, özgürlük ve adaleti kazanacağız" mesajını verdi.

Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), üyelerinin Ankara'da gözaltına alınmasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

'OHAL'İ MEŞRULAŞTIRMAK İSTİYOR'

Açıklamada şunlar ifade edildi:

"AKP/Saray diktatörlüğü, içeride ve dışarıda topyekûn savaş politikalarını sürdürmeye devam ediyor. OHAL'den bu yana binlerce öğrenci gözaltına alınıyor, tutuklanıyor. Geçtiğimiz aylarda OHAL'in kaldırıldığını duyuran faşist iktidar, OHAL uygulamalarını meşru ve doğal bir hale getirmeye çalışıyor. Tüm devlet aygıtlarını kendi lehine kullanan faşist iktidar, medya organlarının elinde olması rahatlığıyla bozuk düzene başkaldıran herkesi rahatlıkla terörist, vatan haini ilan edebiliyor. Bu faşist politikalar doğrultusunda bu sabah Ankara’da gerçekleştirilen Saray operasyonuyla 3 üyemiz gözaltına altına alındı. Gözaltının ardından Saray’ın havuz medyasında çıkan haberler ise operasyonun öncekiler gibi siyasi komplo amacı taşıdığını açıkça gösteriyor."

'KRİZİ DE SAVAŞI DA KABUL ETMİYORUZ!'

"Krizin faturasını, savaş politikalarınızı, kadın düşmanlığınızı, piyasacı-dinci eğitim anlayışınızı kabul etmiyoruz" diyen SGDF, şu mesajları da verdi: "Faşist politikalarınız karşısında kampüsleri, mahalleleri, sokakları, meydanları dolduracak, özgürlük ve adaleti kazanacağız! Bu sabah Ankara'da gözaltına alınan SGDF üyesi arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın!"