Sêrt Newrozu: Tecridi kıracağız

Sêrt’te Newroz coşkulu bir şekilde kutlanırken, kutlamaya katılan HDP Milletvekili Feleknas Uca “Newroz’dan sonra halkımızla birlikte, mahalle mahalle köy köy çalışmalar yürüteceğiz” dedi.

Sêrt’te kutlamanın yapıldığı alan Yeşil Sol Parti bayrak ve flamalarıyla süslendi.

Barış Meydanı’ndaki kutlama sırasında sık sık “Bijî Serok Apo” , “PKK halktır halk burada”, “Be Serok jiyan nabe”, “Berxedan jiyane” ve “Hükümet istifa” sloganları atıldı.

Newroz etkinliği, depremde yaşamını yitirenlerin anısına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.

Bir konuşma yapan Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüsü Eşref Tekin, deprem bölgesinde yaşamını yitirenleri andı.

Tekin, “Mücadelemiz, Türkiye ve Kurdistan’da etkisini gösterecek. HDP kapatılırsa bu halk seçeneksiz değil ve mücadelesini Yeşil Sol Parti üzerinden devam ettirerek, bu direnişini Newroz alanlarına taşıyacak” dedi.

Sêrt Milletvekili Sıddık Taş, “Deprem hepimizi etkiledi” diyerek sözlerine başlarken, “Bununla birlikte dayanışmamız da oldukça büyüktü. Bundan sonra da hep birlikte olacağız ve biriktirdiğimiz yaraları hep birlikte saracağız. Büyük bir tarihten geçiyoruz 7’den 70’e seçime gideceğiz ve AKP faşizmine güzel bir cevap vereceğiz. Siyasi operasyonlara, cezaevlerinden özgürlüğünden mahrum bırakılanları mücadelesini büyüterek, 14 Mayıs’ta cevap olacağız. Bu Newroz barışa ve özgürlüğe cevap olacak” şeklinde konuştu.  

Bu konuşmalar ardından Newroz ateşini yakıldı. Kitle, üç koldan ateşin yakıldığı alana doğru akın etti.

Ateşin yakılmasından sonra sahnede bir konuşma yapan Milletvekili Feleknas Uca, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın ve cezaevinde bulunan bütün siyasi tutukluların Newrozunu kutlayarak, depremlerde yaşamını yitirenleri andı.

14 Mayıs’ta öngörülen seçimlere değinen Uca, “Bu seçimde AKP-MHP faşist iktidarı göndereceğiz. 14 Mayıs’ta alanlarda olacağız, sandıklara gideceğiz.  HDP’yi kapatacaklar ama biz izin vermeyeceğiz. Kapatılırsa dahi yolumuza, Yeşil Sol Parti ile devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.  

Uca, “Yaşanan krizlerin, çözümsüzlüğün ve kaosun sebebi, İmralı’da PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrittir. İmralı kapıları neden açılmıyor? Çözüm İmralı’dadır. Biz hep birlikte bu mücadeleyi yürütüp tecridi kıracağız. Newroz’dan sonra halkımızla birlikte, mahalle mahalle köy köy çalışmalar yürüteceğiz” diye ekledi.

Kutlamada dengbejler Rêzane Boti, Şêxmûse Êrkendî ve Kollektifa Ritmen Azad sahne aldı.