Sendikanın sarısı, gitti öðretmen evinin yarısı

Sendikanın sarısı, gitti öðretmen evinin yarısı

AKP’ye yakınlıðıyla bilinen ve toplu iş görüşmelerinde emek cephesinin karşısında yer alan Eðitim-Bir Sen’e kamu kaynakları kullandırılıyor.

Bitlis Öðretmen Evi’ndeki kuaför salonu boşaltılarak Bitlis Eðitim Bir-Sen Şubesi’nin merkezine dönüştürüldü.

Bitlis Öðretmen Evi’nin, Eðitim Bir-Sen’in Bitlis Şubesi gibi çalışması ise yaklaşık 3 yıl önce şube Başkanı Rasim Taşcan’ın, Bitlis Öðretmen Evi müdürü olması ile başladı. Eðitim-Sen Şube yöneticileri başta olmak üzere, birçok kamu çalışanı durumdan rahatsızlıðını yetkili mercilere bildirdi. Ancak konuya ilişkin herhangi bir gelişme hala yaşanmadı.

Eðitim Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, Rasim Taşçan’ın Bitlis Öðretmen Evi’nin müdürü ve Eðitim Bir Sen Bitlis Şube Başkanı olmasından kaynaklı yetki karmaşası durumu yaşandıðını söyledi. Eðitim Bir-Sen Bitlis Şubesi’nin sürekli kapalı olduðuna dikkat çeken Ülkü, sendikal işlem ve yazışmaların Bitlis Öðretmen Evi üzerinden yapılmasının da etik bir davranış olmadıðını kaydetti. Ülkü, ”Kamu çalışanları olarak bu durumdan çok rahatsızız. Eðitim Bir-Sen Bitlis Şube Başkanlıðı eylem ve etkinlikler sonrası sendikaya ait bayrak, afiş, ses araçları gibi tüm materyaller buraya toplanıyor. Örneðin istifa formları oraya gidiyor. Eðitim Bir-Sen Bitlis Şube Merkezi sürekli kapalı olduðu için birçok yazışma ve evrak öðretmen evine gidiyor. Sendika binaları kapalı olduðu için çeşitli yazışmalar da oradan yürütülüyor. Mektuplar, sendikanın adresi olmasına karşın öðretmen evine gidiyor. Bu da fiiliyatta öðretmen evinin sendika binası olarak kullanılması anlamına gelmektedir” dedi.

Ülkü, Öðretmen Evi’nin sendikal bir merkez olarak kullanılmasının kamu çalışanları ile öðretmen evini kullanan eðitim emekçiler üzerinde belirgin bir psikolojik etki yarattıðına da işaret etti. 3 yıl süresince defalarca konuyu yetkililere taşıdıklarını, ancak fiili durumun bir türlü sonlandırılmadıðını da sözlerine ekledi.

Sendikaların, sendikal faaliyetleri için bu gibi davranışlarda ve tasarruflarda bulunulmasının etik olmadıðını belirten Eðitim Sen Bitlis Şube Başkanı Savaş Ülkü, yetkililere görev ve sorumluluklarını tekrar hatırlattı.

BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioðlu ise durumu, ‘malumun ilamı’ olarak nitelendirdi. Zenderlioðlu, sendikaların sendikal faaliyetlerini öðretmenlerin ve eðitim emekçilerinin dinlenebilecekleri sosyal alanların dışında olması gerektiði söyledi. Zenderlioðlu, konuyu meclis gündemine getirerek gerekli işlemlerin yapılması için çalışma başlatacaðını da kaydetti.