Sayın’ın tahliyesi 'iyi halli' olmadığı bahanesiyle engellendi

Silivri Cezaevi’nde tutulan Rasim Sayın'ın tahliyesi “iyi halli” olmadığı bahanesiyle 3 ay ertelendi.

Silivri L Tipi 5 Nolu Cezaevi’nde tutulan Rasim Sayın'ın, “iyi halli” olmadığı gerekçesiyle infazı yakılarak, tahliyesi 3 ay daha ertelendi. İstanbul’daki evine 2016 yılında yapılan baskınla gözaltına alınan Sayın, 21 gün gözaltında kaldıktan sonra sevk edildiği İstanbul 22'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından “Örgüt üyesi olmak” iddiasıyla tutuklanarak, Metris Cezaevi’ne gönderildi. Daha sonra Van F Tipi ardından da Silivri Cezaevi’ne sevk edildi. 10 Mayıs’ta tahliyesi beklenen Sayın’ın infazı, İdari ve Gözlem Kurulu tarafından “İyi halli” olmadığı gerekçesiyle yakılarak, 3 ay daha ertelendi.

'ABİMİN TEDAVİSİ DE ENGELLENİYOR'

Abisinin sağlık sorunları olduğunu belirten kardeşi Engin Sayın, "Abimin boğazında bir modül var. Sürekli bunun rahatsızlığını çekiyor. Hasta olduğunu dile getiriyor fakat ne hastaneye götürülüyor ne de ilaçları veriliyor. Götürüldüğü durumlarda ise doktorlar bakmıyor" diye belirtti.

 Cezaevindeki hak ihlallerine de değinen Engin Sayın, “Koğuşlarına sürekli baskın düzenleniyor. Sözlü tacize maruz kalıyorlar. Hukuksuza disiplin cezaları veriliyor" dedi.