‘Saldırılar DAİŞ’e destek amacıyla yapıldı’

Türk devletinin Rojava ve Şengal’e yönelik saldırılarına ilişkin açıklama yapan Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, Türk devletinin bu saldırılarla teröre destek sunduğu belirtti.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, Şengal ve Qereçox saldırılarına ilişkin yazılı açıklama yayınladı.

Saldırıların kınandığı açıklamanın devamında şöyle denildi:

Bu saldırının amacının halkımızın iradesini kırmaktır ve bölgedeki askeri güçlerimizin DAIŞ’ın çetelerinin başkentini kuşatmaya aldığı ve uluslararası koalisyonunun desteğiyle kurtarma aşamasında, DAIŞ’e destek amacıyla yapıldı.

Erdoğan’ın liderliğindeki AKP hükümetinin terör örgütlerine desteği, demokrasi güçlerine ve bölgenin güvenliğine karşı savaşı devam etmektedir. Erdoğan, Demokratik Özerklik Yönetiminin ve Federasyon ilanının ardından bütün savaş yöntemlerini devreye sokmuştur. Bu düşmanca siyaset Erdoğan’ın Suriye ve Irak topraklarında işgalini genişletme sevdasının bir göstergesidir.

Bütün baskılara ve müdahalelere rağmen Kürt, Asuri, Süryani, Arap, Türkmen ve Êzidi halklarının desteklediği demokratik projelerimiz, Türk devletinin barış ve güven ortamına düşman olan projelerine karşı kazanacaktır.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi olarak ABD’nin öncülük ettiği uluslararası koalisyon güçlerinden, Türk devlerinin terörle olan mücadelemize engel oluşturan saldırılarına karşı bir sınır getirmesi çağrısında bulunuyoruz.’’