Sağınç: 14 Mayıs AKP ile girdiğimiz son seçim olacak!

Wan’da Yeşil Sol Parti'den 8 milletvekili çıkarmayı amaçladıklarını söyleyen HDP Wan İl Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Sağınç, "14 Mayıs, AKP ile girdiğimiz son seçim olacak" dedi.

HDP, Yeşil Sol Parti ve DBP, tarihin en kritik seçimlerinden biri olarak ifade edilen 14 Mayıs seçimlerine hazırlanıyor. Yeşil Sol Parti'nin gireceği seçimlerde bileşenleri HDP ve DBP de tüm mahallelerde, köylerde, sokakta ve hayatın her alanında örgütlenerek yeni yaşamı inşa ediyor. Örgütlemeden Sorumlu HDP Wan İl Eşbaşkan Yardımcısı Tuncer Sağınç, ANF’ye değerlendirmelerde bulundu.

'BÜRO AÇILIŞLARINDA 14 MAYIS'IN SONUÇLARINI GÖRDÜK'

HDP’nin salt bir seçim partisi olmadığını ve bu yüzden her an her yerde örgütlendiğini kaydeden Sağınç, "Bizim açımızdan yeni bir seçim startı yok, evet resmi çalışmalar, büro açılışları oldu ama bizim açımızdan sürekli bir hazırlık vardı. İki yıldır hazırlıklarımızı sürdürüyorduk. Sandık görevlilerimizden tutalım, seçim örgütleme komisyonlarımızın, mahalle komisyonlarımızın oluşturulmasını uzun zaman önce bitirdik. Takvimin belirlenmesi ve seçim sürecinin başlamasıyla beraber büro açılışlarıyla seçim startını resmi olarak verdik. Bu sürece en hazırlıklı parti biziz. Alanda her anlamda hakimiyetimiz var. Bu stratejimizi gerçekleştirdik. Büro açılışlarımızın miting havasında geçmesi, seçim sonuçlarını şimdiden bize gösteriyor. Bunu daha da iyi bitirip istediğimiz sonucu elde edeceğiz" diye konuştu.

HALKIMIZ PARTİNİN ASIL SAHİBİDİR

Sağınç, şöyle devam etti:

"14 Mayıs’ta AKP’yi tümden siyaset sahnesinden sileceğiz. 20 yıl daha da olsa bütün Kurdistan’da ve Türkiye’de yine yeneceğiz. Asla halkların beklentilerine göre bir politika belirlemediler. Tekçilikten uzak tek parti HDP ve onun bileşenleridir. HDP bu dönemi çok daha büyük zaferle taçlandıracak. AKP’yi yenilgiye uğratacağız. AKP ile bu son seçimimiz olacak. Emek ve Özgürlük İttifakı bu seçimden muhakkak zaferle çıkacaktır. Bu süreci tek başımıza getirmedik; geçmişten bu yana halkımız getirdi. Her koşulda yanımızda durdu ve durmaya devam ediyor. Yöneticilik, vekillik, belediye başkanlığı dediğimiz sıfatlar genel geçici sıfatlar. Partili olmak, yurtsever olmak başka bir şey. Dolayısıyla halkımız kendini partinin asıl sahibi ve yöneticisidir. O yüzden her zaman partisiyle yan yana, omuz omuza yürüdü ve zafere kadar da götürecektir. Bu seçimde bir bütün halkımızın, planlamayı beklemeksizin, söylemimizden yola çıkarak her köyde, her sokakta, her mahallede bize güç vermesini bekliyoruz. Bu mücadeleyi ve dayanışmayı büyütmek için halkımıza çağrımızı yineliyoruz. Geçmişte olduğu bugün de her köyde, her sokakta, her mahallede kendiniz sürdürün."

'MUTLAKA KAZANACAĞIZ'

Diğer partilerle eşit koşullarda yarışmadıklarını ancak buna rağmen inanç ve kararlılıkla başardıklarını kaydeden Sağınç, "Biz, normal siyaset partiler gibi seçime hazırlanmıyoruz, biz ve onlar var. Biz onlar gibi seçime hazırlanmıyoruz. Bu tekçi otoriter faşist rejimi destekleyen ve onun sürdürücüsü partiler var. Buna karşı halkının öz gücüyle yürüyen bir parti gerçekliğimiz var. Biz geçmişten günümüze bütün şartları ve koşulları kendimiz yaratmış ve sonuca götürmüş bir hareketiz. AKP-MHP faşist iktidarı siyaseten HDP’yi siyaset dışında bırakarak, Kürtleri alternatifsiz bırakarak 5 yıl daha iktidarını sürdürmek istiyor ama bizim halkımızı, ‘Sizi alternatifsiz bırakmayacağız’ sözümüz var. Bu sözün gereği de Yeşil Sol Parti sahada seçime hazırlanıyor. Biz de bileşen olarak geceli gündüzlü çalışıyoruz. Onlar kendileri açısından en büyük tehlike ve engeli olarak HDP’yi görüyorlar. Faşizan bir rejime karşı çok dilli, çok kültürlü yaşamı savunan bir hareket var. Halkın bir arada yaşama koşullarını, ekonomik olarak daha refah düzeye kavuşacakları, hak ve özgürlüklerini daha fazla kullanabilecekleri bir ülke vadediyoruz. Bu onların işine gelmediği için bizi engellemeye çalışıyorlar. Evet, eşit koşullarda yarışmıyoruz ama inancımız, kararlığımız bu yarışta her zaman biz önde tuttu, tutmaya devam edecek.”

'AMACIMIZ 8 VEKİL ÇIKARMAK'

Sağınç, 14 Mayıs hedeflerini ise şöyle anlattı:

"Bizim 8 milletvekili adayımız var. Biz 8 tane vekilin sadece 2 tanesi için çalışıyoruz. 7-8 için çalışıyoruz. Zaten bir zeminimiz var; hedefimiz 8'de 8 yapmaktır. Halkın yaklaşımı bunun mümkün olduğunu gösteriyor. Bunun için geceli gündüz çalışmak gerekiyor. 14 Mayıs akşamı 8 milletvekilimizi parlamentoya göndererek, AKP’yi tabela partisi haline getirerek faşizmi yıkmayı hedefliyoruz.”