Sadr’dan Iraklı milletvekillere sert uyarı!

Iraklı Şii Lider, Sariun Listesi Başkanı Muktada El Sadr, Irak Parlamentosu'ndaki parlamenterleri sert bir şekilde uyardı. Sadr, "Kişisel çıkarlarınızı düşünmeye devam ederseniz desteğimizi çekeriz” dedi.

Iraklı ve 12 Mayıs'ta gerçekleştirilen seçimlerde birinci olan Sariun Listesinin Lideri Mukteda El Sadr, Irak Parlamentosu'ndaki parlamenterleri sert bir şekilde uyardı.

Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Iraklı parlamenterlere, “Eğer bu şekilde şahsi çıkarlarınızı korumaya devam ederseniz desteğimizi çekeriz” dedi.

Üyelerin halkın çıkarlarına yönelik adım atması gerektiğini altını çizen Sadr, şunları belirtti:

“Ey parlamento üyeleri, kendi çıkarlarınız için oy vermeniz yeter! Kendinize ait olan şeyler için oylama yapmanız yeter! Bunun için seçilmediniz. Bu duruşunuzu sona erdirmezseniz desteğimizi sizden çekeriz. Halk da desteğini çeker. Ey parlamento üyeleri, fakirlerin onuru için oylama yapın.”

İLK UYARISI DEĞİL

Sadr, kısa süre önce yaptığı bir diğer açıklamasına şu ifadeleri kullanarak uyarılarda bulunmuştu:

“Irak partilerinin 15 yıl boyunca Irak’taki koltukları ve Iraklıların servetlerini bölüşmeleri yetmedi mi? Iraklıların mallarını kimin çaldığının hesabını sorma zamanı gelmedi mi? Halkın hiçbir partinin tahakkümü olmaksızın kendi eliyle hakkına kavuşma zamanı gelmedi mi? Parti, grup, mezhep, ırk, bölge, aşiret, aile ve şahsi çıkarları bir tarafa bırakıp vatandaşların haklarına kavuşmasına destek olma zamanı gelmedi mi?”

SADR, HÜKÛMETE ŞARTLI DESTEK VERMİŞİ

Mukteda El Sadr, 24 Ekim'de Adıl Abdulmehdi tarafından kurulan Irak yeni hükûmetine hiç bakan vermeden bir yıl kadar izleyerek destek vereceğini, bir yıl içinde istedikleri politikaları izlememesi durumunda hükûmeti düşüreceğini söylemişti.

Sadr’ın son günlerdeki çıkışı birçok kesim tarafından henüz bir ayını doldurmayan hükûmetin sonuna mı geldi şeklindeki soruları gündeme getirdi.