Dünya genelinde güvenliksiz kürtaj istatistikleriyle ilgili bir video yayınlayan Guttmacher Institute (AGI), saðlıksız koşullarda kürtaj olmaktan dolayı her yıl 47 bin kadının yaşamını yitirdiðini açıkladı.
Kürtaj cinayetlerinin en yüksek olduðu yerlerin Afrika ve Latin Amerika olduðuna dikkat çeken enstitü, özellikle kürtajın yasak olduðu ülkelerde ölümlerin hızla arttıðına dikkat çekti. Guttmachere göre, dünyada 222 milyon kadın çocuk doðurmak istemiyor. Ancak gebeliði önleyici modern metodlara ulaşım zor. Kurumun tahminlerine göre gebeliði önleyici metodlar ve aile planlamasının karşılanması durumunda gebelikten korunmak isteyen kadın sayısı yılda yüzde 80 azalarak 26 milyona düşecek.Eðitimsiz saðlayıcılar tarafından ya da saðlıða zararlı koşullarda yapılan saðlıksız kürtajlar, koplikasyonlara neden oluyor ve kadınların ölümleriyle sonuçlanıyor.
Dünya Saðlık Örgütü ile ortak bir çalışma yürüten Guttmacherin yayınladıðı bilgilere göre saðlıksız koşullarda yapılan kürtaj oranı giderek artıyor. Enstitü, 1995te yüzde 44 olan saðlıksız kürtajın 2008de yüzde 49 olduðu ve o günden şu ana kadar ise yüzde 29 arttıðını kaydetti.Guttmacher Dünya Saðlık Örgütü ve bölgesel ofisi, Pan Amerikan Saðlık Örgütü tarafından Üreme Saðlıðı için resmi Ýşbirliði Merkezi ilan edildi. 4 yıldır çalışma yürüten enstitünün hedefi ise, dünya çapında tüm insanlar için cinsel saðlık ve üreme saðlıðında yüksek standart saðlamak.