Rusya ve Kanada'daki Kürtlerden ABD’ye tepki

Rusya ve Kanada'da yaşayan Kürtler, ABD'nin PKK yöneticilerini hedef alan kararını protesto etti.

Rusya’nın Tambov ve Saratov bölgelerinde yaşayan Kürtler, ABD’nin PKK yöneticilerine karşı aldığı kararı protesto etmek amacıyla bir araya geldi. 

Tambov bölgesinin Mîçûrînsk ilçesinde bir araya gelen halk adına Tambov Mîçûrînsk Halk Meclisi'nden Mazlum Sardar açıklama yaptı. Açıklamada, bu kararın uluslararası komplonun devamı olduğuna, Kürt halkının varlığının hedef alındığına dikkat çekildi.

SARATOV'DA HALK TOPLANTISI

Saratov bölgesindeki Yerşov ilçe merkezinde bir araya gelen halk da ABD'yi kınadı. Mirzaliye Yakub tarafından yapılan açıklamada, Kürtlerin bu karara karşı sessiz kalmayacakları ve buna karşı mücadele edecekleri vurgulandı. Yakub, Kürt Özgürlük Hareketi'ni etkisiz bırakmak isteyenlerin yıllardır olduğu gibi yine başarısız kalacaklarını belirtti.

'DAHA GÜÇLÜ SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Halk toplantısında söz alan Isa Yusupov ise ABD’nin bu kararının Türkiye’nin Kürt karşıtı katliamcı politikasını desteklemek anlamına geldiğini söyledi. Isa, "Kürdistan'ın dört parçasında ve tüm dünyada yaşayan Kürtler için bu karar hiçbir şey ifade etmiyor. Nasıl ki bugüne kadar Kürt halkı önderleri ve devrimcilerine sahip çıkmışsa, bundan sonra da daha güçlü bir şekilde sahip çıkmaya devam edecek" dedi.

TORONTO'DA DA PROTESTOLAR BAŞLADI

Kanada'nın Toronto kentinde de ABD'nin PKK yöneticilerini hedef alan kararı protesto edilmeye başlandı. ABD Konsolosluğu önünde düzenlenen ilk eylemde, kararın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komplonun devamı niteliğinde olduğu kaydedildi. Eylemlerin yarın ve diğer günler de süreceği öğrenildi.