Rusya’daki Kürt kurumlar Maxmur saldırısını kınadı

Maxmur Mülteci Kampı'na yapılan saldırı, Rusya’da faaliyet yürüten Kürt kurumlar tarafından kınandı.

Rusya Federasyonu'nda faaliyet yürüten Rusya Kürt Sosyal Kurumlar Birliği ve Rusya Kürt Kadın Hareketi, ülkede çalışma yürüten Kürt kurumlar adına ortak bir açıklama yayımlayarak, Maxmur Mülteci Kampı'na yönelik saldırıyı kınadı.

TÜRK DEVLETİ VE IRAK'A TEPKİ

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Dün akşam saatlerinde Maxmur Mülteci Kampında öz savunma güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırıda savunma gücüne bağlı birimlerde şehadet ve yaralılar oldu. 25 yıl önce köyleri yıkılan ve zorla göçe zorlanan Maxmurlu mülteciler Güney Kürdistan’a geldikten sonra da faşist Türk devletinin zulmünden kurtulamamışlardır.

BM gözetiminde bulunan Maxmur Mülteci Kampı'nda olan halkımız tüm baskı ve inkârlara rağmen kendi iradesine sahip çıkarak zor koşullar altında siyasi mücadelesini sürdüren onurlu bir halktır. Bu bakımdan sürekli faşist güçlerin saldırılarına maruz kalmış ve büyük bedeller ödemiştir. En son dün akşam saatlerinde meydana gelen saldırıyla beraber ilk defa bir mülteci kampına hava saldırısı düzenlenmiş oluyor. Bu saldırının sorumlusu hiç kuşku yok ki faşist Türk devletidir ve ona bu saldırı için izin veren Irak hava sahasını kontrol eden güçlerdir.

BM'YE ÇAĞRI

Bu hain saldırının faillerinin uluslararası mahkemelerde yargılanması için Maxmur Mülteci Kampı'nı gözetiminde bulunduran BM olmak üzere uluslararası güçleri sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Bu saldırı öyle sıradan bir saldırı olmayıp uluslararası mülteci kanunnamesinin ihlalidir."