Rusya’da şehitler anıldı

Rusya'daki Kürtler, PKK şehitliğinde bir anma töreni gerçekleştirdi.

Rusya’da yaşayan Kürtler, Yaroslavl bölgesinde bulunan PKK şehitliğinde bir anma töreni gerçekleştirdi. Anmaya Moskova, Yaroslavl, Nîjnî Novgord ve birçok bölgeden Kürtler katılım sağladı. Rusya’da bulunan Kürt kurumları tarafından örgütlenen anma etkinliği, Şehit Tayhan ve Şehit Cehat mezarlığında yapıldı. Anmaya Rusya’da bulunan Kürt kadın hareketi TJNK, Rusya Kuzey Suriye Federasyonu, Ulusalarası Kürt Toplumsal Kurumları Birliği ve Rusya Ezdîxan Toplumsal Örgütü temsilcileri katıldı. Şehit aileleri adına Kuzey Kurdistan ve Ermenistan’dan olan iki aile de katıldı.

DİRENİŞLER SELAMLANDI

UKTKB başkanı Arif Azmanî, Rusya’da yaşayan Kürtler olarak Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitler sayesinde tekrar hayat bulduklarını söyledi.

Kuzey Suriye Federasyonu Rusya Temsilcisi Reşad Benava da, Kürtlerin kazanımlarından ve Rojava'dan bahsetti, Kobanê ve Efrîn direnişlerini selamladı.

BDT Kürt Kadınları Herekti adına konuşan Moskova Kürt Kadınları Organizasyonu ‘Viyan’ başkanı Tera Qadır, konuşmasında Kürtler için her zamandan daha çok bu dönemde birlik olma önceliği bulunduğu vurguladı. Qadır, Öcalan’ın özgürlüğünün ana gündem maddesi olduğu hatırlattı.

Söz hakkı alan Rusya Ezdîxan Toplumsal Örgütü Başkanı Agît Şamoyan, herkes imkanları dahilinde ülkesi için en küçük katkıyı sağlarsa Kürdistan'ın özgürlüğüne kavuşacağını söyledi.