Rojava’ya saldıran Türk ordusuna YPG’den sert karşılık

Rojava’nın Dirbesiyê kentine bağlı Çetelê, Gir Beşkê köylerinden işgal amacıyla sınırı geçmek isteyen Türk ordusuna YPG güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmalarda bir tank imha edildi.

Dirbesîye halkı, Türk ordusunun saldırılarına karşı öz savunması için de hazırlık yaptı.

EFRİN’E SALDIRAN TÜRK ORDUSUNA SERT KARIŞILIK VERİLDİ

Türk ordusu bugün sabah saat 09.00’da ise Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Karababa köyündeki öz savunma güçleri merkezine obüs ve havanlarla saldırdı. YPG güçlerinin sert karşılık verdiği saldırılarda Hatay’ın Kırıkhan ilçesi taraflarındaki bir karakola havan da atıldı. Ayrıca Tel Cica, Tel Madiq, Samuqa, Meraanaz, Bêluniyê köyleri ile Tel Rıfat kasabası da Türk ordusu tarafından obüs, havan, top ve tanklarla bombalandı.

Bugün öğleden sonra saat 16.30’da ise Bilbil’a bağlı Şilteht köyündeki öz savunma güçlerine panzerle saldırı girişiminde bulundu. Öz savunma ve YPG güçlerinin RPG7 silahı ile panzeri hedefleyerek, vurdu.

TÜRK ORDUSU VE ÇETELERİNİN İŞGAL GİRİŞİMİ SERT KARŞILIK BULDU

Bugün akşam saatlerinde ise Rojava’nın Dirbesîyê’ye bağlı Gir Beşkê köyüne işgal amaçlı sınırı geçmek isteyen Türk ordusuna YPG güçleri sert karşılık verdi. Çetelê köyü yakınlarında sınırı geçmek isteyen bir tank YPG güçleri tarafından imha edildi. Dirbesîye halkı, Türk ordusunun saldırılarına karşı öz savunması için de hazırlık yaptı.