Roboskili aileler 328 haftadır adalet istiyor

Türk devletinin 28 Aralık 2011’de katlettiği 34 sivilin aileleri 328’inci hafta da adalet talebiyle bir araya geldi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Roboski köyünde savaş uçaklarının bombardımanı sonucu katledilen 34 kişinin aileleri, yakınlarını mezarları başında andı.

328’inci hafta yapılan bu anmada bir kez daha adalet talebi yinelendi. Yakınlarının fotoğraflarını taşıyan aileler adına katliamda hayatını kaybeden Hamza Encu’nun kardeşi Berivan Encu açıklama yaptı.

Encü, bugüne kadar yaptıkları hukuki başvuruların sonuçsuz kaldığını hatırlatarak, “Devletin Roboski'de adalet terazisi tam 328 haftadır şaşmış vaziyette” dedi.

Talep ettikleri adaletin ülkeye barış getireceğini vurgulayan Encu, adaletin barışın temeli olduğunu kaydetti.

Encü, demokrasi, hukuk, adaletin ayaklar altına alındığı ve gittikçe sistematik bir hale gelen haksız uygulamaların ayyuka çıktığı günlerden geçildiğine dikkat çekerek, “Toplumun her kesiminin birbirine karşı kutuplaştığı bu karanlık tünelden ancak daha çok hukuk, demokrasi ve adalet ile çıkmak mümkün olacaktır” ifadelerini kullandı.

Roboski’den yükselen çığlığın duyulması için gayret içerisinde olduklarının altını çizen Encu, “Roboski Katliamı’nı gündemde tutmak ve faillerinden hesap sormak için burada olmaya edeceğiz. Roboski ve tüm katliamlar için adaleti sağlayacağımız güne kadar da bu haklı mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz” diye noktaladı.