Pazarcı da müşteri de şikayetçi

TL'nin değer kaybına bağlı olarak yaşanan kriz, hem pazarcının hem de vatandaşın cebini yakıyor.

Papaz krizi pazara da yansıdı. Doların yükselişe geçtiği ve İstanbul’un Bağcılar ilçesi Güneşli semtinde tezgah açan pazarcılar, ikiye bölündü. AKP’den yana pazarcılar pazarın durgunluğunu havaların sıcaklığına yorarken, pazarcıların çoğunluğu ekonomik krizden dem vuruyor ve bir an önce çözüm bulunmasını istiyor.

Son bir haftadır Bağcılar ilçesindeki tüm pazarlarda tezgah açtığını ve tüm gün boyunca eskisi gibi satış yapamadığını belirten pazarcı, ithal edilen ürenlerin tezgaha gelene kadar üçe katlandığını söylüyor. Hemen yanındaki patates satan pazarcı ise, “Ne papazmış abi!” diyerek AKP’nin ekonomide sınıfta kaldığını ve papazı bahane ettiğini ekliyor.

İNSANLAR ALIŞVERİŞ YAPAMIYOR

Meyve tezgahına sahip Ahmet Vural, insanların eskiden bir kilo aldığı üzümü şimdi yarım kiloya düşürdüğünü aktarıyor. Ürünleri koyduğu poşetleri gösteren Vural, “İki hafta önce bu poşetleri 4 TL’ye alıyordum. Bu sabah aynı sayıdaki poşetleri 6 TL’ye zor buldum. İnsanlar pazardan alışveriş yapamıyor. TL düştüğü için insanlar ellerindeki parayı harcamak istemiyor. Bu yüzden doların düşmesini ve ekonomik durumumuzun iyileşmesini istiyoruz” diyor.

BATSAK BİLE 'BATTIK' DEMİYORLAR

Süleyman Akşener de durumun zorluğundan yakınmayanlardan şikayetçi ve “Onlar AKP’lidir. Batsak, battık demiyorlar. Sabahtan beri ürünün yarısını bile satamadık. Ürünün fiyatı sabit kalsa ne olur? Onları hale almaya gittiğimde 300 TL benzin harcıyorum. Ha ürün zamlandı, ha benzin. Böyle giderse bizler de ne yapacağız bilmiyoruz. Halk da haklı. Halimiz yaman” şeklinde yakınıyor.