Paylan: AKP toplumun ruh sağlığını bozuyor

HDP Milletvekili Garo Paylan, AKP iktidarının toplumun ruh sağlığını bozduğuna dikkat çekerek, sağlık alanında da kâr odaklı yaklaşıldığını belirtti.

HDP Amed Milletvekili Garo Paylan, Meclis'te devam eden bütçe görüşmelerinde Sağlık Bakanlığı bütçesi üzerine değerlendirmelerde bulundu. 

Paylan, sağlık alanında piyasacı mantıkla hareket edildiğine dikkat çekerek, "Her şeyde kâr mantığı belki bir noktada kaldırılabilir ama sağlık meselesine bu kadar kâr odaklı, bu kadar ticarileşme ve piyasa odaklı bakılmasından geri dönülmelidir. Hekimler gerçekten hekim olsun, hastalara hasta olarak bakılsın. Hastaneler iş yeri olmasın. Gereksiz tetkikler yapılmasın" dedi.

'KUTUPLAŞTIRMA SAĞLIĞI BOZUYOR'

"Toplumumuzun ruh sağlığı bozuk. Depresyon haplarının artışını biliyorsunuz, anksiyete inanılmaz yaygın, uyku düzeni bozuk insanların" diyen Paylan, şunları ifade etti: 

"Özellikle de bir bakan var ki her gün çıkıyor, 'O terörist, bu terörist. O hain, bu üç kâğıtçı. Onların hepsini hapse atacağız' diyor. Biliyorsunuz, onun ismini; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu. Kendisi toplumsal barışımızdan, güvenlikten sorumlu bir bakan ama her gün toplumu kutuplaştırıyor, kamplaştırıyor. Süleyman Soylu bizim ruh sağlımızı bozuyor, bu kadar açık."

HDP Milletvekili Garo Paylan, "Toplumu kutuplaştırırsanız ruh sağlığı bozulur" vurgusunda bulundu.