Partizan: Seçimlerde yer alacağımız ittifak HDP olacaktır

Partizan, 24 Haziran’da yapılacak olan baskın seçimlerinde HDP’yi ve Selahattin Demirtaş’ı destekleyeceklerini açıkladı.

Partizan sitesinde yer alan açıklamada, AKP’nin 2002’den beri “en büyük yolsuzluğu yapma ve yoksulluğu derinleştirme konusunda rekor üzerine rekor kırdığı’’ belirttildi.

AKP’nin en büyük darbelerden birini de işçilere vurduğunu ifade eden Partizan, Kürtlere, Ermenilere, Rumlara düşmanlık politikalarından ve Kürt kentlerine yönelik saldırılardan söz etti.

Seçimlerin OHAL altında gerçekleşeceğini ve adil olmadığını belirten Partizan, seçimlerdeki tavrını şöyle açıkladı:

24 Haziran seçimlerine hızla yaklaştığımız şu günlerde demokrasi uğruna mücadele edenlerle birarada durmaya, egemenlerin halkı ittiği OHAL karanlığından çıkış için halkın kendine güvenini tazelemeye, yeniden biraraya gelerek faşizmin dağıtmaya çabaladığı demokrasi cephesini güçlendirmeye ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacın somutlaştığı adres ise bugün faşist ittifak bloklarının baraj altında bırakmaya çalıştığı, düşmanlığında ortaklaştığı, yan yana durmaktan imtina ettiği HDP olmaktadır. Bu adres bugün HDP ile seçimlerde demokrasi mücadelesini yükseltme ve güçlendirme amacı taşıyan Halkların Demokratik Kongresi’dir. Faşist ittifakların yüzünü daha geniş kitlelere teşhir edebilmenin; devrim ve demokrasi mücadelesine yüzü dönük emekçi kesimlerle buluşmanın yolu esasta bu seçimlerde iki ittifak olduğunu göstermek olmalıdır. Birincisi Cumhur ve Millet ittifakları, diğeri de ezilenlerin ittifakı!

Bu sebeple 24 Haziran seçimlerinde yer alacağımız ittifak HDP, destekleyeceğimiz Cumhurbaşkanı adayı ise Selahattin Demirtaş olacaktır.

Partizan, HDP ve Selahattin Demirtaş’a verdiği desteği kurtuluşun parlamentoda, parlamenter sistemde olmadığını esas alan demokratik devrim perspektifinden taviz vermeden, buna uygun bir propaganda ile yapacağını ifade etti.

Açıklamanın tamamı: https://partizan-online.net/erken-secim-sadece-erken-secim-degildir-hayirlarimiz-daha-bitmedi-burjuva-fasist-partilere-bir-kez-daha-oy-yok/