Partizan: Newroz’da isyan ateşini büyütelim

Partizan: Newroz’u söz ve örgütlenme özgürlükleri ellerinden alınmaya çalışılan halkın isyanına dönüştürelim. Tüm coşkumuzla alanlarda isyan ateşini büyütelim.

Yazılı bir açıklama yapan Parzitan, Newroz’u kutlayarak, isyan ateşini büyütme çağrısı yaptı.

Partizan açıklamasında şunları belirtti:

Newroz, Demirci Kawa şahsında köleleşmeye karşı isyanın, başkaldırının, direnişin adıdır. Tüm Ortadoğu halkları için mücadele ve özgürlük demektir. Baharın uyanışı gibi ezilenlerin ezenlere karşı uyanışı, yeniden doğuşudur. Bu yüzdendir Newroz ve direniş birbirinden ayrılamaz. Tarihi kanla yazılmış, bedeli canla ödenmiştir Newroz’un. 21 Mart’ta Zalim Dehak’a karşı Kawa’nın tutuşturduğu isyan ateşi, halkların yüreğine umut olmuştur. Bu umut karanlığın en koyu anında aydınlığa ulaşmak için mücadeleyi büyütmüştür. Tıpkı Newroz serhildanları gibi. Tıpkı bugün Kürt ulusuna ve önderine yönelik yapılan tecride karşı Leyla Güven ve yüzlerce tutsağın direnişi gibi…

Newroz’u bu yıl da sınıf mücadelesinin kıyasıya sürdüğü bir süreçte karşılıyoruz. Emperyalistlerin ve uşağı faşist TC devletinin başta Türkiye ve Türkiye Kürdistanı olmak üzere Ortadoğu’da Kürt ulusu ve ezilen halklara yönelik katliam ve işgal saldırıları altında; yine ülkemizde ‘Beka’ sorunu olarak adlandırdıkları ve her türlü baskı ve sindirme politikalarıyla halkın iradesini gasp etmeye çalıştıkları bir seçim atmosferinde karşılıyoruz.

Kalıcılaşan OHAL uygulamalarıyla cehenneme çevrilen halkın yaşamı, soruşturmalar, gözaltılar, işkenceler, tutuklamalarla yok edilmeye çalışılmakta, yaşanan ekonomik krizin faturası her zaman olduğu gibi yine emekçi halka çıkarılmaktadır.

Seçilmiş HDP milletvekillerini, belediye başkanlarını keyfi gerekçelerle “terörist” ilan edip tutuklayan, belediyelere kayyım atayan; yaptıkları sosyal medya paylaşımları ya da açıklamalarıyla kendisini eleştiren aydın ve sanatçıları soruşturmalarla sindirmeye çalışan; 8 Mart’ta “isyan ediyoruz, boyun eğmeyeceğiz” diyen on binlerce kadına pervasızca saldıran; KHK’larla işten atılan ve işlerini geri almak için direnen kamu emekçilerini her gün işkence yaparak gözaltına alan, sürekli gelen zamlarla en temel ihtiyaçlarını dahi karşılayamayacak durumda olan halka “bir merminin kaç lira ettiğinin” hesabını soracak kadar pervasızlaşan faşist TC devleti, DEHAK’ın çağdaşlarındandır.

Ancak geçmişte olduğu gibi şimdi de “Çağdaş Kawa’lar”; devrimciler, komünistler, yurtseverler, direnişin öncülüğünü yaparak her türlü baskı, sindirme politikalarıyla adeta açık bir hapishaneye çevrilen ülkemizde, saldırılar karşısında boyun eğmeyeceklerini göstermektedir.

Dağların doruğunda gerillaların, hapishanelerde tutsakların yaktığı isyan ateşleri şehirlerde fabrikalara, tarlalara, anfilere, sokaklara sıçramıştır. Ülkenin dört bir yanından hakkını arayanların sesi yükselmektedir.

Ezilenlerin isyan ateşi, Newroz’da alev alev yanmalıdır.

Newroz’u söz ve örgütlenme özgürlükleri ellerinden alınmaya çalışılan halkın isyanına dönüştürelim. Tüm coşkumuzla alanlarda isyan ateşini büyütelim…