Osmaniye’de HDP seçim bürosuna saldırı

Osmaniye’de HDP’nin seçim bürosuna silahlı saldırı düzenlendi. Büroda maddi hasar oluştu. HDP saldırıyı kınayarak “provokasyon” dedi.

Saldırı Osmaniye’nin Karaboyun mahallesindeki HDP seçim bürosuna yönelik gerçekleşti. Sabah karşı kimliği belirsiz kişi veya kişiler büroya silahlı saldırıda bulundu.

11 merminin isabet ettiği büroda maddi hasar oluştu. Olay yerinde incelemelerde bulunan polisin HDP’lilere saldırının 05.30 sıralarında motosikletli şüpheliler tarafından tabanca kullanılarak geçekleştirildiğini söylediği öğrenildi.

Saldırıya ilişkin soruşturma sürerken HDP Osmaniye İl Örgütü bir açıklama yaparak saldırıyı kınadı. Büro önünde basın açıklaması yapan HDP İl Eş Başkanı Ali Coşkun, "Yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Biz bu saldırının Suruç'ta yaşanan olayın devamı olduğunu biliyoruz. Seçim günü yaklaştıkça bu provokasyonlar devam edecektir. Ve biz her ne pahasına olursa olsun hiçbir provokasyona gelmeyeceğiz. Lütfen sağduyulu olalım. En güzel cevabı 24 Haziran'da sandıkta verelim" dedi.

HDP’ye yönelik saldırılarda son günlerde artış yaşandı. İktidar partisi ve Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın HDP’ye yönelik tehditlerine paralel olarak saldırıların artması dikkat çekti.