'Oruç geldi su yok, nerede Müslümanlık'

Kentsel dönüşüm adı altında gasp edilen ve boşaltılan evlerin yıkım çalışmalarının devam ettiği Alipaşa Mahallesinde sular kesildi.

“Adeta Kerbela’yı yaşıyoruz” diyen mahalle sakinleri su ihtiyaçlarını hortumlar çekerek cami ve türbelerden karşılıyor. Evlerin duvarlarına “Oruç geldi su yok, nerede Müslamanlık’ yazan Alipaşalılar, duyarsızlıktan şikayetçi.

Bir hafta önce DİSKİ tarafından sular, ardından da elektrikleri kesilen Alipaşa Mahallesi sakinleri, ağır bir su sorunu yaşıyor. Ramazan ayının başlamasıyla birlikte içme suyu dahi bulamayan mahalleli, evlerinden bitişikteki Lalebey ile Ziya Gökalp Mahallelerinde bulunan cami ve türbelere çektikleri hortumlarla su ihtiyacını karşılamaya çalışıyor.

Alipaşa Mahalle sakinlerinden 56 yaşındaki Halise Çetin, ilerlemiş yaşına rağmen her gün camiden bidonlarla su eve taşıdığını belirterek, “Arabamız olmadığı için sırtımızda su taşıyoruz. Çok yoruluyorum. Bu mübarek Ramazan ayında Kerbela hayatı yaşatıyorlar. Savaşlarda bile sular kesilmez. Bu mu onların Müslümanlığı” şeklinde konuştu.

Amed’de sıcakların başladığı bu mevsimde, susuzluğu anlatmak için Alipaşa Mahallesinde bazı duvarlara, “Oruç geldi su yok, nerde Müslümanlık” şeklindeki yazıların yazıldığı dikkat çekti.

Alipaşa mahalle sakinlerinden Mehtap Saylın da, evlerinin tescilli olduğunu ve yıkım kararı bulunmadığını ancak buna rağmen kendi evlerinin de su ve elektriğinin kesildiğini ifade ederek, “Çok zor bir süreçten geçiyoruz. İçecek suyumuz yok, yemek yapacak, bulaşık yıkayacak suyumuz yok. Ne yiyeceğiz, nasıl yaşayacağız” dedi.

YANGINA SUSUZ MÜADHALE

Bu arada Pazar öğle saatlerinde Alipaşa Camii mevkinde daha önce boşaltılıp yıkılan evlerin arazisinin üstünde kendi kendine yetişen ve boyu yer yer bir metreye ulaşan kurumuş bitkiler bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Mahallede korkuya ve paniğe neden olan yangın su olmadığı için söndürülemezken, mahalleli kendi imkanları ile yangını söndürmeye çalıştı.