On binler: 'Biji Serok Apo' sloganıyla alana girdi

On binler “Emeğimiz, özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz” şiarıyla düzenlenen mitinge “Biji Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları ile girdi.

İstanbul Emek, Barış ve Demokrasi Güçleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) yerel seçimlerde kazandığı Colemêrg Belediyesi’nin gasp edilmesini protesto için “Emeğimiz, özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz” şiarıyla Kartal Meydanı’nda miting düzenliyor. Miting öncesinde Marmaray Başak Durağı'nda toplanan kitle, kortejler halinde yürüyerek alana girdi.

Kortejde, 29 Haziran  1925’te Amed’in Dağkapı Meydanı’nda 46 arkadaşı ile birlikte idam edilen Şêx Said ve 1999 yılında uluslararası bir komplo ile Türkiye’ye teslim edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a 29 Haziran’da görülen karar duruşmasında verilen idam kararına dikkat çeken, dev “1925’ten 1999’a Biz Diz Çökmedik Çökmeyeceğiz” pankartı açıldı.

Siyasi parti, sendika, dernek, kurum, kuruluş ve platformların kendi flamalarıyla yerini aldığı kortejde, üzerinde "Kayyum defol", “Özgürlüğe ses ver” yazılı siyah dövizler taşıyan halk, üzerilerine "Kayyum defol" yazılı siyah tişörtleri giydi. 

Yürüyüşte, "Kayyum gidecek, biz kalacağız", "Kayyuma geçit vermeyeceğiz", "Gaspa hayır kayyuma hayır", “Biji berxwedana Colemêrg”, “Jin jiyan azadi” , “Her yer Hakkari her yer direniş”, “Biji berxwedana zindana”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Faşizme karşı omuz omuza”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

Özgür Kadın Harketi (TJA) ve DEM Parti Kadın Meclisi’de, “Kadınlar Kayyum Darbesine Karşı Direnişte” pankartı ile kortejde yerini aldı. Ellerine erbane alan kadınlar, “Direne direne kazanacağız”, “Jin jiyan azadi”, “Biji tekoşine jinan” sloganlarını atarak yürüdü.

‘BIJÎ SEROK APO’ SLOGANI  HİÇ DURMADI

Kortejde, Colemêrg Belediye Eşbaşkanı Viyan Tekçe, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DEM Parti milletvekilleri en önde yerini aldı.  Alana girişler sırasında kortejdeki halk, “Bijî Serok Apo”, “Be Serok jiyan nabe” sloganları coşkuyla atıldı. 

“Emeğimiz, özgürlüğümüz için kayyıma geçit vermeyeceğiz” ana pankartının açıldığı mitingde, "Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz", "Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek", "Diren Hakkari, İstanbul seninle", “Birleşe birleşe kazanacağız”, "Yaşasın halkların eşitliği", "Her yer direniş, her yer Hakkari" sloganları atılırken, ıslık, alkış ve zılgıtlar eksik olmadı. 

Halk meydanda sık sık tek bir ağızla, "Diren Hakkari, İstanbul seninle", “Kayyuma geçit vermeyeceğiz” sloganları atılıyor.