Oluç: YSK veri akışını durdurmasını izah etmelidir

YSK’nin HDP ve CHP’ye veri akışını 1 saat önce durdurması ve seçimlerin kesin olmayan sonuçlarına ilişkin kısa bir değerlendirme yapan HDP Sözcüsü Saruhan Oluç, YSK’nin bir an önce izahta bulunması gerektiğini söyledi.

HDP Genel Merkezinde YSK’nin HDP ve CHP’ye veri akışını durdurmasına ilişkin açıklama yapan Oluç şunları söyledi:

“YSK bir saat önce veri akışını durdurdu. Bunun neden yapıldığına dair YSK bir açıklama yapmamıştır. YSK, bir saatlik veri akışını durdurma gerekçesini tüm topluma ve siyasi partilere net bir şekilde açıklamak zorundadır.

YSK 1 saat boyunca veri akışını durdurmasını teknik arıza olarak izah edemez. Bu çeşitli illerde başa baş giden yarışısın sonuçlarını değiştirmek üzere atılmış bir adımdır.

YSK BİR AN ÖNCE İZAHAT YAPMALI

Bu illerin başında da İstanbul geliyor. YSK hiçbir ‘ama’ ve ‘fakat’a yer vermeden açıklama yapmalıdır. Teknik bir arıza ise de bilirkişi tarafından teyit edilmelidir. Aksi taktirde ihlalin olduğunu bir kez daha vurgulayacağız.

Sayım devam ediyor. Kimi yerlerde biraz netleşti, kimi yerlerde sayım sürüyor.

Batıdaki seçim stratejimizin doğru olduğu ve sonuç verdiği, batıda alınan sonuçlardan çok net bir şekilde anlaşılmıştır.

SEÇİM STRATEJİMİZ DOĞRUYDU

Kürdistan coğrafyasındaki sonuçlara gelince, bir iki noktada beklemediğimiz sonuçlarla karşı karşıya kaldık. Ama şu ana kadar elimize gelen veriler doğru bir mücadele verdiğimiz yönündedir.

ŞIRNAK’A SEÇMEN KAYDIRILDI

Şırnak’a ilişkin bir şeyler söylemek istiyorum. Şırnak’a devlet asker, polis, özel harekat ile büyük bir yığınak yaptığını defalarca söyledik.

Seçmen kaydırıldığını dile getirmiştik ve bu gerçekleşti. Ve ortaya çıkan sonuç devletin güvenlik güçlerinin Şırnak merkeze kaydırması sonucu elde edilmiş bir sonuçtur.

KAYYUM POLİTİKALARI REDDEDİLMİŞTİR

Bütün zorluk, baskı, ambargo, engellemelere ve devletin gözaltı ve tutuklama furyasına, medyada reklamlarımızın bile yayınlanmadığı bir seçim çalışması yaptık.

Bu konuda bu konuda il, ilçe yöneticilerimiz, genel merkez, milletvekilleri, eşbaşkanlarımızın büyük bir katkısı olmuştur. Sonuca genel olarak baktığımızda kayyum politikalarının reddedildiği net bir şekilde açığa çıkmıştır.”