Olan: Yeni yaşamı hep birlikte inşa edeceğiz

Yeşil Sol Parti’nin barışın ve demokrasinin adresi olduğunu söyleyen Bedlîs Milletvekili Adayı Hüseyin Olan, yeni yaşamı birlikte inşa edeceklerini belirterek, Türkiye halklarını Yeşil Sol Parti etrafında kenetlenmeye çağırdı.

Yeşil Sol Parti Bedlîs Milletvekili Adayı Hüseyin Olan, adaylık sürecini ve seçim çalışmalarını ANF’ye değerlendirdi. Yeşil Sol Parti’nin demokrasi ve barış mücadelesinde çok önemli bir mevzi olduğunu belirten Olan, “Artık bir değişim dönüşüme ihtiyacımız var. 20 yıldır ülkemizin üzerine çökmüş, kirli bir yapı var. Savaş politikalarıyla Kürt sorununu çıkmaza sokan bir anlayış ile karşı karşıyayız. Meclise girdiğimizde Kürt sorununu mecliste barışçıl yöntemlerle çözeceğiz.

Kürt sorunu çözülmedikçe özgürlük, ekonomi, kadın cinayetleri, demokrasi sorunu sonlanmaz. Asıl hedefimiz Kürt düşmanlığı ittifakını göndermek olacaktır. Bu ülkeye adaleti getireceğiz, barışı inşa edeceğiz, demokratik cumhuriyeti hep beraber kuracağız. Çözüm hiçbir zaman savaş ve güvenlikte değil, her zaman diyalog ve müzakerededir. Burada öncelik demokratik anayasadır. Eşit haklar ve özgür yurttaşlık temelinde demokratik Cumhuriyeti inşa edeceğiz. Yerel demokrasinin inşası için yetkilerin tekçi anlayıştan yerele devredilmesidir. Halkın karar mekanizmalarına sağlayacak düzenlemek yapacağız” ifadelerini kullandı.

TARİHİ SORUMLULUĞUMUZU YERİNE GETİRECEĞİZ

Kayyum rejimine karşı halk iradesini bir kez daha ortaya koyacaklarını vurgulayan Olan, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü: “Halkın iradesini hiçe sayarak kendi anlayışını ve iktidarını dayatıyorlar. Demokratik Cumhuriyeti inşa ederek yerel yönetimleri güçlendireceğiz.  Bütün halkımızı ve STK’leri katarak yereli güçlendireceğiz. Erkek egemen toplumu mahkum ederek kadınları yaşamın her alanına katacak, kadın üzerindeki tekçi, eril anlayışa son vereceğiz. Özgür bir gençlik yaratacağız. Gençliği uyuşturucu bataklığına sürükleyenlere, apolitik hale getirmek isteyenlere karşı mücadelemiz devam edecektir. Araştıran bir gençlik ve özerk üniversiteler için mücadele edeceğiz.

Yeşil Sol Parti mecliste çözümün adresi olacaktır. Yeşil Sol Parti’nin onayı olmadan, parlamenter sistemde bir şey yapamazlar. Yargıyı yeniden bağımsız kılacağız, ekonominin düzelmesi için rantçı anlayışı ortaya kaldıracağız. Liyakat ve emek boyutuyla çalışanlara emeklerinin karşılığını almayı vaat ediyoruz. Kadrolaşmaya son vereceğiz. Hem bölgede, hem dünyada barışçıl bir politika için çalışacağız. Doğamızı koruyacağız, çevreyle ilgili bir yaşam oluşturacağız. Yapacağımız çok iş var, tarihi sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Ortadoğu ile Türkiye halkları için barış ve özgürlük yüz yılına giriyoruz.”

HÜSEYİN OLAN KİMDİR?

Bedlîs doğumlu olan ve 1986 yılında Eczacılık Fakültesini bitiren Hüseyin Olan, Eczacılar Odasında yöneticilik yaptı. Eczacılar Birliği merkezi heyet üyeliği de yapan Olan, HADEP’ten başlayarak günümüze kadar Kürt siyasi partilerinin tamamında görev yaptı. Yöneticilik, Eşbaşkanlık yapan Olan, Türkiye Barış Meclisi’nde gönüllü olarak çalıştı. 1981-1996 yıllar arasında iki kez tutuklanan Olan, 2014 yerel seçimlerinde Bedlîs Belediye Eşbaşkanı seçildikten sonra yerine kayyum atanarak tutuklandı. Olan 7.5 yıl tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz yıl temmuz ayında tahliye oldu.