Nûçe Ciwan’dan zorunlu açıklama

Nûçe Ciwan, 10 Mart gününden bu yana ajanslarının hedef alındığı için zorunlu bir açıklama yayınladı.

Yazılı bir açıklama yapan Nûçe Ciwan, “onayımız dışında, ajansımızın güvenlik açıklarından yararlanılarak eklenen bir açıklamayla, ajansımızın ilişkilendirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz” dedi.

Nûçe Ciwan açıklaması şöyle:

“Son günlerde bazı Alman basın yayın organlarında, ajansımız Nûçe Ciwan’da çıkan birkaç açıklama ve haber üzerinden karalama kampanyası başlatılmıştır. Bu haberlerden dolayı kamuoyuna bir açıklama yapmayı görev biliyoruz.

10 Mart günü Morgenpost gazetesi ve birçok Alman yayın organı ‘Kürt örgütü Avrupa’da saldırı çağrısı yapıyor’ başlığıyla yayınladıkları haberle, ajansımız hedef gösterilmektedir. Kürt kurumları ve ajansımız bilinçli olarak kimliği belirsiz kişilerce ortaya atılan açıklama üzerinden illegalize edilmek istenmektedir. Yayınlanan haberlerde ‘Kürt Gençlik İnsiyatifi’ adıyla yapılan açıklama, ajansımız tarafından yapılan açıklama olarak gösterilmiştir. Nûçe Ciwan-Gençlik Haber Ajansı olarak hiç kimseye eylem vb. etkinlik çağrısında bulunma gibi bir misyonumuz yoktur. Bize kaynaklarımızdan ve muhabirlerimizden gelen bilgi ve haberleri kamuoyu ile paylaşma dışında bir faaliyetimiz ve misyonumuz bulunmamaktadır. Dolayısıyla, ajansımıza, onayımız dışında, ajansımızın güvenlik açıklarından yararlanılarak eklenen bir açıklamayla, ajansımızın ilişkilendirilmesini kesinlikle kabul etmiyoruz. Söz konusu açıklamanın içeriğindeki şiddet ibareleri yayın politikamız ve ilkelerimize terstir.

Bu temelde yaptığımız araştırmalar çerçevesinde ‘Kurdische Jugendinitiative: Den Krieg in Efrîn am 12.3.2018 auf Europas Straßen tragen!’ başlıklı açıklamanın editörlerimiz tarafından eklenmediği sonucuna ulaşılmıştır. Söz konusu açıklamanın ajansımıza nasıl eklendiğine ilişkin araştırmalarımız devam etmektedir. Bu konuda somut bilgilere ulaştığımızda kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Tüm kamuoyundan ajansımıza yönelik başlatılan karalama kampanyasına itibar etmemelerini talep ediyor, tüm baskılara rağmen demokratik yayıncılık, özgür düşünce ve evrensel insan halkları kurallarına saygı çerçevesinde yayınlarımıza devam edeceğimizi belirtiyoruz. Kamuoyuna rahatsızlık verecek ve ajansımızı karalayacak, haksız saldırılara olanak sağlayacak benzer durumların yaşanmaması için gereken tedbirleri alacağımızı ve hassasiyet göstereceğimizi ifade ediyoruz.”