MKP, Kaypakkaya'yı andı

İbrahim Kaypakkaya'yı anan MKP, "İşkencelerde yenilgi alarak acze düşen düşman, çareyi Kaypakkaya yoldaşı katletmekte buldu" dedi.

Maoist Komünist Parti (MKP) Merkez Komite/Siyasi Büro, devrimci önder İbrahim Kaypakkaya'nın 46. ölüm yıl dönümü vesilesiyle bugün yazılı bir mesaj yayımladı.


"Kızıl kalkışma destanıdır, Kaypakkaya" vurgusunun yapıldığı mesajda, "Yoğun mücadele pratiği ve bilimsel araştırma tavrına tanık olan birkaç yıllık mücadele sürecinde, işçi direnişleri ve mücadeleleri ile köylü hareketleri ve ayaklanmalarında eksilmeyen bir savaşçı oldu" denildi.

'AĞIR İŞKENCELERDEN SONRA ÖLÜMSÜZLEŞTİ'

Komünizm bayrağını yeniden dalgalandıran Kaypakkaya'nın katledildiği döneme de şöyle değinildi: 

"Henüz mücadele pratiğinin başlarındayken ve partimizin kuruluşunun ilk yılındayken, 12 Mart AFC’sinin azgın faşist saldırılarının hedefi haline gelerek, 1973 Ocak'ında faşist Fehmi Altınbilek komutasındaki askeri birlik tarafından yapılan kuşatmada çatışarak ağır yaralandı. Aynı çatışmada Ali Haydar Yıldız yoldaş ise ölümsüzleşti. 

Yaralı ve yalın ayak karlar üstünde yürütülerek işkence süreci başladı. Amed zindanlarında 3,5 ay süren ağır işkencelerde yenilgi alarak acze düşen düşman, çareyi Kaypakkaya yoldaşı katletmekte buldu... 18 Mayıs 1973 günü kurucu önderimiz Kaypakkaya yoldaş katledilmek suretiyle ölümsüzleşti..."

'DEVRİM ISRARIMIZI KORUYORUZ'

MKP'nin mesajında, "Partimiz, aldığı 3 örgütsel yenilgi ve ağır darbelere karşın devrim ısrarını koruyarak, sosyalist devrim için Sosyalist Halk Savaşı ilerleyişiyle komünist doğrultusunu sürdürmektedir" diye kaydedildi.