MHP'nin batırdığı Kars Belediyesi'ne haciz

HDP'nin Kars'ta zafer kazanarak MHP'den devraldığı belediyeye her gün yeni bir haciz geliyor. MHP'li belediyenin borçları nedeniyle eşbaşkanların koltuklarına dahi el konuldu.

HDP'nin, MHP'den 338 milyon 380 bin TL borçla devraldığı Kars Belediyesi'nin şu ana kadar tüm taşınmaz, hesaplar ve araçlarına haciz konuldu. Belediyede haczedilecek bir şey kalmayınca bu kez de belediyeden alacağı 430 bin TL'yi almayan bir firma, belediye içerisinde tüm mobilyaları haczetti. Belediye eşbaşkanları Şevin Alaca ve Ayhan Bilgen'in makam odasıyla birim müdürlerinin odalarındaki tüm mobilyaların, belediyeye gelen haciz memurları tarafından kayıt altına alınarak bedelleri hesaplandı. 

MHP'Lİ BELEDİYE BORÇLARI ÖDEMEYİNCE...

MHP'li Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta döneminde Atatürk Parkı'na kurulan oyun parkının 430 bin TL tutarındaki alacağı ödenmedi. Alacağın ödenmemesi üzerine merkezi Ankara’da bulunan Kent Park adlı firma alacakları için haciz işlemi başlattı. 

BİLGEN: ELEKTRİĞİ ÖDEMEYİP PARKLARA MOBİLYA ALMIŞLAR

Mezopotamya Haber Ajansı'na konuşan Eşbaşkan Ayhan Bilgen, "Belediyedeki tüm çalışma masaları ve koltuklar haczedildi" diyerek, şunları belirtti:

"Bir yönetim firmaya hiçbir ödeme yapmayarak bu borçları seçim sonrasına bırakması sadece kötü yönetim kavramıyla izah edilemez. Elektrik borcunu ödemeyen, personel maaşını 5 ay geriden ödeyen bir belediyenin neredeyse düzenli biçimde park mobilyası alımına gitmesi başka bir garipliktir. Bütçe planlamasında karşılığı olmayan bu harcama kalemleri açık usulsüzlüktür. Aynı tarihlerde yapılmış su kanalizasyon ihalesi ödeme zorlukları nedeniyle iptal edilirken, öbür taraftan parklara mobilya alımı başka şüpheleri akla getirmektedir."