Mezopotamya Halk Kongresi, 15 Şubat Komplosu'nu kınadı

Uluslararası komployu kınayan Mezopotamya Halk Kongresi, "Herkes, Türk devlet faşizmini alaşağı edinceye kadar eylem halinde olmalıdır" dedi.

Mezopotamya Halk Kongresi Yürütme Konseyi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük uluslararası komploya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Komplonun kınandığı açıklamada, "Önder Apo'nun çok ağır koşullarda direnişi ve Kürt halkının her gün alanlarda olması bu komployu boşa çıkarmıştır. Ama uluslararası güçlerin ve işbirlikçilerinin Kürt halkının kaderiyle oyunlarına devam ediyorlar. Ama bu halkın fedakâr devrimcileri, yurtseverleri ve dostları verdikleri mücadele ile her komployu boşa çıkaracaktır. DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'in üç aydır başlattığı açlık grevi dalga dalga yayıldı. Dünyanın her tarafında Kürt halkı ve dostları değişik noktalarda açlık grevindeler" ifadelerine yer verildi.

'TÜRK DEVLETİ ALAŞAĞI EDİLENE KADAR...'

Açıklamada, şu çağrılar da yapıldı:

"Kürt halkıyla birlikte ezilen tüm halklar, işçiler, köylüler, devrimciler, demokratlar, özgürlükten yana herkes, Türk devlet faşizmini alaşağı edinceye kadar eylem halinde olmalıdır. Milyarlarına milyar katan ve bu faşizmi seyreden iş adamı, siyasetçi ve tüm destekçileri rahatsız edilmelidir. Komplonun 21'inci yılı olan 2019 yılında yapılacak eylemler her türlü komplonun boşa çıkarılacağı bir yıl olmalıdır."

Mezopotamya Halk Kongresi, Asuri-Süryani halkının her zaman Kürt halkıyla dayanışmada olacağı mesajını verdi.