Mezopotamya İnançlar Platformu: Ramazan ayı barışa vesile olsun

Mezopotamya İnançlar Platformu, Ramazan ayına ilişkin yaptığı açıklamada, "Mübarek Ramazan ayının halklarımıza hayırlar getirmesini ve barışa vesile olmasını temenni ediyoruz" dedi.

NAV YEK, FEDA, CİK, MEZOPOTAMYA HALK KONGRESİ-ASÛRÎ-SÜRYANÎ kurum ve kuruluşlarından oluşan Mezopotamya İnançlar Platformu Ramazan ayına ilişkin yazılı açıklama yaptı. İslam dininde Ramazan ayının, önemli, anlamlı ve mübarek bir ay olduğu belirtilen açıklamada, "Her ne kadar oruç tutma ayı olarak tanınıyor, tanıtılıyor ve nefsini terbiye etme adı altında sadece kendini aç tutmakla sınırlandırma olarak görülüyorsa da aslında anlamı ve misyonu daha da büyüktür.

Aslında bu oruçla, sadece mideyi terbiye etme görevi verilmiyor, bununla birlikte, tüm nefsin terbiye edilmesi; tüm kötülüklerden arınması, uzak durulması ve daha da önemlisi, zulme ve zalime karşı da mücadele edilmesi görevi verilmektedir. Çünkü bu mücadele başlı başına hem dini hem de insani bir ibadettir" denildi.

'ZULME KARŞI DURMAK İNSANİ GÖREVDİR'

Günümüzün en acil insani görevin ve ibadetin diktatör ve zalim Tayip Erdoğan’ın zulmüne ve soykırımına karşı mücadele etmek olduğu vurgulanan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Bu mübarek Ramazan ayında, başta Müslüman halklarımız olmak üzere, diğer halkları ve tüm insanlığı, bütün kötülüklere karşı nefsimizi terbiye etmeye hem insanlık ve hem de dini ibadetten olan, zalimlere karşı görevlerimizi en iyi ve en güçlü biçimde yerine getirmeye davet ediyoruz.

Bunun en önemli sahasından birisi olan seçimlerde de HDP ve Selahattin Demirtaş’ın kazanması için seferber olmaya çağırıyoruz. İnsana karşı baskı, işkence, ölüm, katliam ve soykırım, nereden ve kimden gelirse gelsin aynı zihniyetin ürünü olup, her yerde karşı durulması da hem dini ibadettendir hem de insani görevdendir."

'EFRÎN'DE VE GAZZE'DE YAPILAN KATLİAMLAR AYNI ZİHNİYETİN ÜRÜNÜ'

İsrail devletinin Gazze'de yaptığı katliama da tepki gösterilen açıklamada devamla şunlar belirtildi: "Filisitin/Gazze’de yapılan katliamla Kürdistan’da-Efrîn’de yapılan katliam aynı zihniyetin ürünüdür. Bundan dolayı tüm Dünya ezilenleri de dini vecibelerinden olan insani mücadelelerini birleştirebilmeli.

Bizler Mezopotamya İnançlar Platformu olarak, halkımızın belirttiğimiz çerçevede dini ibadet ve insani görevlerine sahip çıkmaları gerektiğini belirtiyor, Mübarek Ramazan ayının halklarımıza hayırlar getirmesini ve barışa vesile olmasını temenni ediyoruz."