Manisa T Tipi Kapalı cezaevindeki tutsaklar darp edildi

Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi'ndeki tutsakların ayakta sayım dayatmasını kabul etmedikleri için son 3 gündür gardiyanlar tarafından darp edildikleri ortaya çıktı.

Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi’nin C-16 koğuşuna kalan 13 tutsağın sabah ve akşam saatlerinde yapılan sayımlarda, ayakta sayım dayatmasına karşı çıktıkları için son 3 gündür gardiyanlar tarafından darp edildiği ortaya çıktı. Aynı koğuşta bulunup, saldırıya maruz kalan Mehmet Aydemir ile Xebat Aydemir isimli kardeşler, yaşananları haftalık telefonla görüş hakkı kapsamında aradıkları aileleri aracılığıyla kamuoyuna duyurdu.

Çocuklarıyla telefonda görüştüğünü belirten baba Abdullah Aydemir, şunları paylaştı: "Çocuklarım bugün beni aradı. Bana; 'Cezaevi yönetimi tarafından 3 gündür sabah akşam ayakta sayım dayatılarak koğuşumuza saldırılıyor ve bizler darp ediliyoruz. Bugün yapılan saldırıda Zahir Aslan adlı tutuklu kafasından yaralandı ve bayıldı. Onu hastaneye götürdüler. Siracettin Hassas isimli bir başka tutuklu da kolunda platin olmasına rağmen, darp edildi. Hassas, hastaneye görülmedi ve revire dahil çıkarılmıyor. Çeşitli yerlerinden yaralı olan çok sayıda tutuklu var. Hiç kimse hastaneye götürülmüyor. Geçen hafta çarşamba gününden beri baskı var ama 3 gündür şiddeti artmış durumda. Özellikle yaşlı olan ve hasta tutuklu olarak bulunanlara saldırıyorlar' dediler”

Cezaevindeki baskılara her gün bir yenisinin eklendiğini söyleyen baba Aydemir, aileler olarak durumdan endişeli olduklarını dile getirdi.

Tutuklulara yönelik baskılara karşı sessiz kalmayacaklarını belirten baba Aydemir, "Çocuklarım 3 yıldır cezaevinde. Bu saldırılar insanlık dışı uygulamalardır. Bu insanlar tutuklu zaten, bir de üstüne her gün darp ediliyorlar. Bu tür saldırılar siyasi tutuklara karşı bir gözdağıdır. Cezaevi içinde cezaevi oluşturulmak isteniyor" diye konuştu.

Aydemir, sorumlular hakkında suç duyurunda bulunacaklarını da ekledi.

Konuya dair telefonla ulaştığımız Manisa T Tipi Kapalı Cezaevi yetkilileri ise, yaşananlara ilişkin bilgi vermeyeceklerini belirtti.