Malatya'da Aleviler tehdit altında: Evleri işaretlendi!

Malatya'da Alevilerin yaşadığı 13 ev işaretlendi. Olaydan polisi sorumlu tutan Aleviler, "Direniş yolundan ayrılmayacağız" dedi.

Malatya'nın Cemal Gürsel Mahallesi Gökalp Sokağı'nda bulunan ve Alevilerin yaşadığı 13 ev kırmızı boyayla işaretlendi. Sabah saatlerinde polisin söz konusu evlere gelerek incelemelerde bulunduğunu aktaran mahalle halkı, şunları söyledi:

"İşaretlemelerden haberimiz yoktu. Polis sabah erken saatlerde, evimize gelerek konuyla ilgili bilgilendirme yaptı. Evleri işaretlenen biz olmamıza rağmen, bu olayı ilk olarak polisten öğrenmemiz çok ilginç bir durum. Bu işaretlemelerin polisler tarafından yapıldığını düşünüyoruz. Bu olayın faili derhal aydınlatılmalıdır aksi halde polisi bu durumdan sorumlu tutmaya devam edeceğiz."

'İNANCIMIZI YAŞAMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Pir Sultan Alevi Derneği (PSDK) Şube Başkanı Mehmet Topal ise konuya ilişkin şöyle dedi: "Bundan sonraki süreçte, Alevi yurttaşlarımızın ne tür katliama maruz bırakılacağını şimdiden bizler kestirebiliyoruz. İnançları, felsefeleri, yaşam biçimleri ile sürekli bir kalıba sokulmaya çalışılan biz Aleviler, başkalarının inançlarına uymak zorunda değiliz. Bizler kendi kültürümüzü ve inançlarımızı yaşamaya, yaşatmaya devam edeceğiz."

'POLİS ŞÜPHE UYANDIRDI'

Topal, Aleviler olarak sürekli olarak barışı inşa etmek amacıyla mücadele ettiklerini, tüm saldırı girişimlerine rağmen direniş yolundan ayrılmayacaklarını söyledi. Evlerin işaretlenme durumuna karşı kayıtsız kalmayacaklarının çizen Mehmet Topal, "Mahalle halkının haberinin olmadan burada polislerin incelemelerde bulunması şüphe uyandıran, manidar bir olaydır. Bu yüzden biz Aleviler, yetkililerin bir an önce bu durumu açıklamalarını ve olayın faillerini derhal aydınlatmalarını istiyoruz. Aksi halde güvenlik görevlileri ve polisler bu durumdan sorumlu tutulacaktır" diye konuştu.