MÖP: PKK karanlık tarihi değiştirdi

Mezopotamya Özgürlük Partisi, PKK'nin kuruluş yıl dönümünü kutladı.

 

Yazılı açıklama yapan Mezopotamya Özgürlük Partisi (MÖP), "Asuri/Süryani/Keldani halkı adına PKK'nin 40'ıncı kuruluş yıl dönümünü kutluyor, fedakâr Kürt halkını selamlıyor ve PKK’nin temelini oluşturan enternasyonalist lider kadro Haki Karer şahsında tüm devrim şehitlerini saygı ile anıyoruz" dedi.

'SÖMÜRGECİ ZİHNİYETİ YERLE BİR ETTİ'

"Karanlık tarih, PKK’nin çıkışıyla başka bir duruma günbegün evrilmiştir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, "PKK'nin Kürt halkında yaşamın her alanında yarattığı pozitif gelişmeler, diğer halkların güvenini kazandı ve günümüzde özgürlüğün yıldızı haline geldi. Özellikle kapitalizme, feodalizme, siyasal İslama, şovenizme, milliyetçiliğe ve mezhepçiliğe alternatif, geliştirmiş olduğu demokratik toplum zihniyeti ile sömürgeci sistem zihniyetleri yerle bir ederek, toplumların bir arada eşit, özgür ve demokratik koşullarda yaşayacağı perspektifi sunmuştur" diye kaydedildi.

'ABD KARARI HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HEDEFLİYOR'

PKK'nin katkılarından Asuri/Süryani/Keldani halkının da yararlandığına işaret eden MÖP, "ABD’nin, insanlık için mücadele veren PKK lider kadroları olan Cemil Bayık, Murat Karayılan ve Duran Kalkan hakkında almış olduğu karar, halkların özgürlük iradesini hedefleyen bir karardır" dedi.