Londra ‘terörist Erdoğan’ sloganlarıyla yankılandı

Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan Londra ziyaretinde ‘terörist Erdoğan’ sloganları ile karşılanırken, AKP’nin faşist çeteleri burada da göstericileri tehdit etmekten geri durmadı.

Ekonomik sıkışmışlığı aşmak için Britanya’nın başkenti Londra’da Kraliyet ailesi ve hükümet yetkilileriyle görüşmeye gelen Recep Tayyip Erdoğan, Kürtler ve demokrat çevreler tarafından protesto edildi.

MUHALEFET TEPKİLİ

Erdoğan’ın 3 günlük resmi ziyareti Britanya’daki birçok siyasi parti tarafından sert bir dille eleştirildi. Liberal Demokratlar’ın lideri Sir Vince Cable, Erdoğan’ın ziyaretini sert bir dille kınadı. Sir Cable, Erdoğan’ın liberal ve demokrat değerlere düşman olduğunun altını çizerken, hükümet tarafından karşılanmasını da eleştirdi.

‘TERÖRİST’ YAZILI RESİMLERİ TAŞINDI

Erdoğan’ın gün içinde katıldığı bir ekonomik forumun yapıldığı binanın önünde toplanan göstericiler, sık sık ‘terörist Erdoğan’ sloganlarını attı. Yüzlerinde ‘Afrin’ yazılı kişilerin de olduğu göstericiler ayrıca kanı temsil eden kırmızı renkte ve üzerinde ‘terörist’ yazan Erdoğan resimlerini taşıdı.

Eylemcilere kimi yerlerde İngiliz polisinin sert müdahale ettiği görüldü.

ERDOĞAN’IN ÇETELERİ TEHDİT ETTİ

Öte yandan geçtiğimiz yıl Washington’da Kürt göstericilere saldırı emri veren Erdoğan’ın Londra’daki çeteleri de protesto eylemcilerini tehdit etti.

Erdoğan’ı desteklemeye gelen grup içerisindeki bir kişinin Kürt göstericilere el sallayarak tehdit etmesi dikkat çekti.