LGBTİ+ ve kadınlar kaymakam yasağı tanımadı

Kaymakam yasağı tanımayan LGBTİ+ ve kadın örgütleri, Orlando Katliamı’nı Kadıköy’de yaptıkları yürüyüşle protesto ederek, “Alışın her yerdeyiz” mesajını verdiler.

Orlando katliamının yıldönümü dolayısıyla Kadıköy'deki Eminönü İskelesi önünde yapılmak istenilen eyleme getirilen kaymakam yasağını tanımayan LGBTİ+ kadın yürüdü. Zılgıtlar ve ıslıklar eşliğinde Kadıköy çarşısında yürüyenlere, çevredekiler de alkışlarla destek verdi. “Alışın her yerdeyiz”, “Nefrete inat yaşasın hayat” yazılı dövizler ellerinde, sık sık, “Geceleri de sokakları da meydanları da terk etmiyoruz” sloganını atan kitle adına söz alan LGBTİ bireyi Yıldız İdil Şen, bundan 4 yıl önce ABD Orlando’daki LGBTİ gece kulübüne DAİŞ çeteleri tarafından yapılan saldırıda 50 kişinin katledildiğini hatırlattı.

Katliamda yaşamını yitirenler için Kadıköy’de yapmak istedikleri anmanın kaymakam tarafından yasaklandığını belirten Şen, “Alışın her yerdeyiz. Biz LGBTİ ve kadınlar olarak bu yasağı tanımıyoruz. Geceleri de meydanları da terk etmiyoruz ve bulunduğumuz her alanda kadın ve LGBTİ+ mücadelesini daha da ileriye taşıyacağımızı ve Rosa Luxemburg’un dediği gibi vardık, varız, var olacağız, kurtuluşa kadar savaşacağız” dedi.