Leyla Güven: Gidişatı değiştirme gücümüz var

HDP’nin 4. Olağan Kongresi sırasında ANF’ye konuşan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, Türkiye’nin içinde bulunduğu gidişatı değiştirme güçlerinin olduğunu belirtti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) 4. Olağan Kongresi bu Pazar günü Ankara’da gerçekleşti.

Kongreye katılan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven, kongrenin çok önemli bir süreçte gerçekleştiğine dikkat çekti.

Güven, “Ortadoğu’daki gelişmelerle bağlantılı dünyada bir değişim yaşanıyor. Bu değişimin en önünde de Ortadoğu var. HDP böyle önemli bir süreçte kongre yapıyor” dedi.

“Halklar artık verili olanı kabul etmiyor” vurgusunda bulunan Güven, şöyle devam etti: “Tekçi, milliyetçi, cinsiyetçi zihniyeti reddediyor. HDP bu konuda en şanslı partilerden biridir. Çünkü HDP fikriyatı ortaya atan ve HDP’nin bugüne gelmesini sağlayan, sayın Öcalan’dır. Sayın Öcalan’ın ortaya koyduğu demokratik ulus projesi hayat bulursa, bütün dünyaya örnek teşkil edecek bir sistem olacaktır. Sadece Ortadoğu’da yaşayan Kürtlerin değil; orada yaşayan tüm hakları kapsayacak bir şekilde oluşturulacak. Buna örnek olarak da Rojava’da hayat bulan sistemi gösterebiliriz.”

Bütün engellemelere rağmen kongreye katılımın çok yüksek olduğunun altını çizen DTK Eşbaşkanı Leyla Güven, “HDP sadece Kürtlerden değil farklı kesimlerden oluşuyor. Bu yüzden HDP’nin söyleyeceği söz çok önemlidir. HDP ‘iktidara yürüyoruz, bu ülkenin ötekileştirilmiş halkları olarak yönetime adayız’ diyor. Bu ülkenin gidişatı ortadadır ve onun gidişatını değiştirme gücümüz var. Bu kongre de onun göstergesidir. Bütün engellemelere rağmen halklar Ankara’ya aktığı ve mesajını verdi” şeklinde konuştu.

Güven, “Kürt sorununun demokratik çözümüne olan inanç, Sayın Öcalan’ın üzerindeki tecritin kaldırılmasına yönelik mesajlar verildi. Salonda en çok atılan, ‘Bijî Serok Apo’ sloganı halkın mesajıydı” diye noktaladı.