Kocaeli kararlı: 2 milletvekili çıkaracağız

Kocaeli'de düzenlenen HDP mitingine katılanlar, bu seçimde iktidarı devireceklerini ve Kocaeli'nden mutlaka 2 vekil çıkaracaklarını belirtti.

Seçime bir hafta kala Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) mitingleri son aralıksız devam ediyor. Seçim çalışmaları kapsamında Kocaeli’ne gelen HDP Eş Başkanı Sezai Temelli’yi kalabalık bir kitle karşıladı. Temelli mitinge gelmeden önce Perşembe günü Kocaeli Değirmendere’de bir grup faşistin saldırısında yaralanan il Eş Başkanı Şabettin Işık’ı ziyaret etti. Hastane civarında polisin geniş güvenlik önlemi aldığına dikkat çeken Temelli, saldırı sırasında polisin daha duyarlı davranması durumunda bu tür bir saldırının yaşanmayacağını belirtti.

HALKIN BİZDEN BEKLENTİSİ YÜZDE 13-14

Saldırıya uğrayan Şabettin Işık, Kocaeli mitingine katılamasa da HDP çalışmalarına katılan kızı Evin Işık ile hem mitingi hem de Kocaeli çalışmalarını konuşma fırsatı bulduk. Evin Işık, Kocaeli’nde yaptıkları çalışmaları ve izlenimlerini aktardı. HDP’nin 80 milletvekili ile meclise gireceğini söyleyen Evin Işık, halkın beklentisinin yüzde 13-14 oy oranı olduğunu söyledi.

Işık, Perşembe günü yaşanan saldırıya ilişkin de şunları anlattı: "Değirmendere’de vahşi bir güruh tarafından saldırıya uğradık. Babam Şahabettin Işık’ın kalça kemiği kırıldı, ama bu baskılar ve saldırılar bizi yıldıramaz."

'BU SEÇİMDE İKTİDARI DEVİRECEĞİZ'

Miting alanı bir hayli kalabalık, birkaç kişiye seçimlerin son haftasını ve Kocaeli’ni soruyoruz. Bu seçimlerde iktidarı devireceklerini belirten HDP seçmeni, Kocaeli’nde hedeflerinin iki milletvekili çıkartmak olduğunu söylüyor.

HDP’ye yapılan saldırılara tepki gösteren HDP'li seçmen, "Burada da bize saldırdılar ve il eş başkanımızın ayağını kırdılar. Bu olay üzerine bir işlem yapılmadı. Bu Türkiye’de yapılanlar arasında sadece bir örnek. Ama bu baskılardan yılmayacağız ve sandıklarımıza sahip çıkacağız. Kırsallarda özellikle oyları çalmaya çalışıyorlar buna özellikle dikkat edeceğiz. Hem müşahitler hem de sandık görevlileri olarak sandık başlarında bulunacağız. Herkes görevini yapsın. İnşallah başaracağız ve bunları indireceğiz" dedi.

HALKLARIN BİRLİKTE YAŞAMASI İÇİN HDP'YE OY VERİLMELİ

Bir başka seçmen ise halkların birlikte yaşaması için HDP'ye oy verilmesi gerektiğini belirterek devamla şunları kaydetti: "HDP olmazsa daha çok katliamlar ve daha büyük sorunlar bizi bekliyor. Kazanacağımıza inanıyorum. Mutlaka bu faşistler gidecek."

Alanda konuştuğumuz HDP seçmeni bir kadın ise seçimin hiç adil olmadığını düşündüğünü belirterek şunları dile getirdi: "Sanki sadece bir aday varmış gibi bir hava yaratılıyor. Sanki Cumhurbaşkanlığı için başka aday yok, kimsenin bir afişi sözü bir yerde görünmüyor. Buraya gelirken bile sanki o tek olan kişinin mitingine gelir gibiydim. Çünkü bütün her yerde caddelerde onun fotoğrafları var. O yüzden hiçbir şeyin adil olduğunu düşünmüyorum."