Kırıkkale’den Strasbourg direnişçilerine: Başaracağız! 

Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde 26 Aralık’tan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinde olan tutsakların Strasbourg’daki direnişçilere gönderdikleri mektupta, baskılara rağmen kararlı olunduğu ve başarılacağı vurgulandı. 

Strasbourg’daki direnişçilerden Gülistan Çiya İke, Dilek Öcalan ve Yüksel Koç ile Maxmur’daki direnişçi Fadile Tok ve yine Avusturya’da açlık grevinde olan Sultan Yiğit başta olmak üzere tüm direnişçilere yazılan mektup, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle yazılmıştı. 

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’la özgür ülkede buluşma umuduna vurgu yapan cezaevindeki direnişçiler mektuplarında, açlık grevi direnişçilerinin yanı sıra Avrupa’da her alanda eylemlilikte olan kadın ve annelere de özel kutlama dileklerini paylaşıyor. 

'BASKI VE İMKANSIZLIKLAR ENGEL OLAMAYACAK'

Kırıkkale F-Tipi Cezaevi’nde 26 Aralık’tan bu yana süresiz-dönüşümsüz açlık grevinin sürdüğünün belirtildiği mektupta, dışarıya oranla oldukça asgari koşullarda direnişin devam ettirildiği vurgulandı.

“Tüm imkansızlıklara ve baskılara rağmen inançlıyız, kararlıyız, coşku, moral ve motivasyonumuz en üst seviyededir” denilen mektupta, zafere olan inanç ve özgür ülke idealinin altı çizildi. Mektupta, “Amed’in özgürlük meydanında Önderliğin başını çekeceği Kürdistan halayına tutuşacağız” denildi. 

Her gün 8 Mart duyarlılığıyla birlik ve dayanışma içinde olunmasının istendiği mektupta, kadın yaşamının her alan ve mekanda anlama kavuşması gereğine vurgu yapıldı.