Kılıçdaroğlu: Kimsenin can güvenliği yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski milletvekili Eren Erdem’in tutuklanmasına “adaletsiz bir uygulama” diyerek, kimsenin can güvenliğinin kalmadığını kaydetti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu sabah evi basılarak gözaltına alınan ve tutuklanan eski milletvekili Eren Erdem’e ilişkin konuştu. Kılıçdaroğlu, “Adaletin olmadığını gösteriyor. Adaletsiz bir uygulama. Eren Erdem 'in normalde duruşması 19 Eylül'de yapılacaktı. Mahkeme böyle karar vermişti. Bizim adli geleneklerimiz tamamen devre dışı bırakılarak öne alındı” dedi.

Yargının talimatla işlediğine belirten Kılıçdaroğlu, “Yargının yaptığı açık ve net talimatla bu kararı aldığı, duruşmayı erkene çektiği talimatla olduğu açık ve net belli oluyor” şeklinde konuştu.

''Bunu başka gözaltı kararları izleyebilir mi?'' şeklindeki bir soru üzerine CHP lideri, ''Ülkede hiç kimsenin can ve mal güvenliği yoktur. Bir dikta yönetiminden her şey beklenebilir” dedi.

Kılıçdaroğlu şunları ekledi: “Bir dikta yönetiminden demokrasiyi, kuvvetler ayrılığı ilkesini, yargı bağımsızlığını beklemek çocukça bir şey. Önümüzde despot bir yönetim var ve despot yönetimin ortaya koyduğu bir Türkiye gerçeği var. Biz bu gerçeği bilerek siyasetimizi bunun üzerine inşa ediyoruz. Bu gerçeği nasıl demokrasiye döndürebiliriz, bunun üzerine mücadelemizi yürütüyoruz. İşin özü bu."