KESK’liler mücadeleyi büyütüyor 

KESK İstanbul Şubeler Platformu, Taksim Tünel’de yaptığı  açıklamada, OHAL kararnamelerine karşı yaptıkları eylemleri  İstanbul’un her alanına taşıyacaklarını duyurdu.

KESK İstanbul Şubeler Platformu, OHAL kararnamelerine karşı KESK’lilerin işe geri alınması talebiyle Taksim Tünel'de basın açıklama yaptı. OHAL KHK’lerine karşı seferberlik ilan eden kamu emekçileri, işlerini, aşlarını geri alana dek eylemlerini İstanbul’un her alanına taşıyacaklarını duyurdu. Polis ablukası altında gerçekleşen açıklamada, “OHAL ve KHK’lar gidecek! İşimizi geri alacağız” yazılı pankart ile KESK ve Eğitim-Sen bayrakları taşındı. Sık sık, “KHK’ler gidecek biz kalacağız”, “İşimizi geri alacağız”, “Yaşasın sınıf dayanışması”, “Direne direne kazanacağız” sloganlarını atan kamu emekçileri adına açıklama KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Ata Esen tarafından okundu. 

‘AKP 16 YILDA KAMU HİZMETİNİ PARTİZANLAŞTIRDI'

Ülke tarihinin en karanlık döneminden geçildiğini vurgulayarak sözlerine başlayan Esen, Türkiye’de kamu hizmetinin 16 yıllık AKP hükûmetleri yönetiminde partizanlaştığına ve niteliksizleştiğine işaret etti.

Yandaşlığın, işe alınmanın ve görevde yükselmenin kriteri haline getirildiğini belirten Esen, kamu çalışanlarının esnek çalışmaya mahkûm edildiğini kaydetti. Fakat bunların hiçbiri OHAL düzeniyle başlayan KHK terörüyle karşılaştırılmayacağına dikkat çeken Esen, gece yarısı çıkartılan KHK’lerle 116 bin kamu emekçinin sorgusuz sualsiz işinden ve ekmeğinden edildiğini hatırlattı.

OHAL sürecinde hukukun en temel normlarının tepetaklak edilip masumiyet karinesinin yok sayıldığını vurgulayan Esen, yaşananları şöyle anımsattı: “Kamu emekçileri arasında muhbirliği normalleştirdiler ve teşvik ettiler, neyle suçlandığını dahi bilmeyen 116 bin kamu emekçisinin 1 yıl sonra kurdukları OHAL işlemleri İnceleme Komisyonuna havale edip, ‘Git, suçsuzluğunu ispatla’ dediler.”

‘İKTİDARIN GÜVENCESİZ ÇALIŞMA DAYATMASINI PÜSKÜRTECEĞİZ'

OHAL kaldırılacaksa yarattığı mağduriyetin ve adaletsizliklerin de derhal giderilmesi gerektiğinin altını çizen Esen, “Bunun olmadığı koşullarda OHAL’i kaldırmanın sermaye piyasalarına taviz verip, Türk Lirası’nın görünüşünü kurtarmaktan başka faydası olmaz. OHAL’in kaldırılması bu dönemde yapılan haksızlıkların giderilmesiyle ancak anlam kazanır” dedi. 

Hukuksuz bir biçimde ihraç edilen kamu emekçileri işlerine geri dönene kadar mücadeleyi bırakmayacaklarını kaydeden Esen, İstanbul’un her alanından halka seslenmeye devam edeceklerini duyurdu.

Kamu hizmetinin partizanlaşmasına, piyasalaşmasına, niteliksizleşmesine izin vermeyeceklerini vurgulayan Esen, “İktidarın kamu emekçilerine güvencesiz çalışma dayatmasını püskürteceğiz. İşlerimizi, ülkemizi geri alacağız; emek, barış, demokrasi mücadelesinden bir adım geri atmayacağız” dedi.