Kerestecioğlu: Seçime giderken vekillik düşürecek kadar acizler

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, AKP'nin seçime giderken bile Selma Irmak ve Osman Baydemir'in vekilliklerini düşürecek kadar aciz olduğunu belirtti.

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak ve Urfa Milletvekili Osman Baydemir’in milletvekilliklerinin hukuksuzca düşürülmesine ilk tepki Meclis Genel Kurulundan geldi. HDP Meclis Grubu, Genel Kurulu terk etti.

'BU MECLİS'E ÇOK YAKIŞTI'

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, Genel Kuruldan ayrılmadan önce yaptığı konuşmada, "İşte bu, bu Meclis’e öylesine yakıştı ki o kadar olur; gerçekten çok yakıştı" ifadesini kullandı.

Halkın iradesinin bir kez daha hiçe sayılacağını vurgulayan Kerestecioğlu, AKP'ye "Seçime giderken bile vekillik düşürecek kadar acizsiniz" mesajını verdi.

'HALK CEVABI VERECEK'

Kerestecioğlu, "24 Haziran'da bu ülkenin halkları, tüm demokratik güçleri hep birlikte size cevaplarını verecek. O cevap ne olacak biliyor musunuz? 'Faşizme hayır' olacak, o cevap 'özgürlük' olacak, o cevap 'demokrasi' olacak. Geldiğiniz gibi değil, çok daha aciziyet içerisinde ve belki arkanıza bakamadan gidiyor olacaksınız" şeklinde konuştu.